Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Direktør for Domstolsstyrelsen, Adam Wolf, er alt andet end tilfreds med Danske Advokaters dobbeltmoral.

Tinglysningchef beskylder advokater for dobbeltspil

Nu angriber Domstolsstyrelsens direktør de Danske Advokater. Den ordning, som advokaterne kritiserer, har de selv været med til at udforme, lyder det.

Først kritiserede ITEK under Dansk Industri advokaterne for at være medskyldige i tinglysningsskandalen.

langede Danske Advokater ud efter selve konstruktionen af fuldmagtsordningen.

Og nu giver direktøren for Domstolsstyrelsen, Adam Wolf, advokaterne et rap over nalderne.

Godt nok pakket ind i embedsmands-sprog, men budskabet er ikke til at tage fejl af.

"Det er helt rigtigt, at fuldmagterne ikke var det eneste problem i efteråret, og at vores hotline ikke fungerede godt nok."

"Men advokaternes repræsentanter har været dybt involverede i at udforme den fuldmagtsordning, som de nu kritiserer, og mange advokater har foretrukket at håndtere tinglysningen på papir i forhold til kunderne som i de gode gamle dage," siger Adam Wolf.

Initiativer kommer for sent
Han forklarer, at manglende initiativ fra advokaterne bærer den største skyld.

"Det største problem er imidlertid, at Danske Advokater og Danske Boligadvokater ikke tog initiativ til at samle sektoren omkring en egentlig digital systemløsning for advokater, som det ellers var forventet i Tinglysningsudvalget tilbage i 2005-2006," siger Adam Wolf.

Og han fortsætter:

"Vi er imidlertid glade for at konstatere, at Danske Advokater nu har ansat en medarbejder til at hjælpe advokatkontorerne med at tilrettelægge egne sagsgange omkring tinglysningen," siger han.

"Det er også positivt, at der nu tilsyneladende er interesse hos advokaterne for at udvikle en mere digital løsning til advokatkontorerne," siger han.

Afslutningsvis konkluderer Adam Wolf dog, at det bare skulle være sket for flere år siden.

"Der er ingen tvivl om, at digital tinglysning havde fået en bedre start, hvis begge disse initiativer var blevet taget for flere år siden," siger han.

Adam Wolf selv har i øvrigt fået den tvivlsomme ære, at blive nævnt af Liberal Alliance som en af flere offentlige chefer, der burde fyres, fordi de ikke har magtet deres job.

En ordfører fra partiet kaldte det i samme omgang "kafkask", at direktøren i stedet for en fyreseddel har fået en bonus på godt en kvart million kroner over tre år - oven i sin millionhyre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere