Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

HTC Touch Diamond er en alsidig og funktionel smartphone

Allerede når du får emballagen i hånden, er det tydeligt, at HTC med Touch Diamond har haft en helt klar vision om at stikke en kæp i hjulet på salgstallene fra det hypede fænomen iPhone.

Alsidig og funktionel smartphone

Meget tyder på, at det kan lykkes at stikke en kæp i hjulet på salgstallene fra det hypede fænomen iPhone.

HTC Touch Diamond er nemlig en særdeles alsidig smartphone med masser af funktionaliteter - pakket ind i stilfuldt, sort og blank pianolook, hvor bagsiden skal henlede tankerne til diamanterne. Et design, der uden tvivl appellerer til en bred målgruppe.

Faktisk er det ganske imponerende, hvor mange features og finesser det er lykkedes at integrere i den forholdsvis lille Diamond på kun 102 x 51 x 11,5 millimeter fordelt på 110 gram, hvor begrebet "smartphone" for alvor begynder at smage af noget rigtig smart.

Masser af data

Desværre er dette dog sket på bekostning af et batteri på kun 900 mAh, hvilket i dén grad er i underkanten, hvis man skal have fuldt udbytte af Touch Diamonds mange funktioner.

Med hensyn til det store udbud af features er det nu stadig ganske fornøjeligt at stifte bekendtskab med det seneste skud på stammen fra HTC.

Med både GSM, GPRS og EDGE foruden WCDMA og den superhurtige HDSPA samt Wi-Fi IEEE 802.11 b/g og Bluetooth 2.0 - er det på ingen måde en overdrivelse at sige, at der er åbnet op for alle muligheder for trådløs download af data.

Hvis data skal overføres til computeren, kan alle pc-ejere benytte sig af ActiveSync og det medfølgende synkroniseringskabel til mini USB, der tilsluttes stikket i bunden af telefonen. Men det er jo på ingen måde nogen nyhed.

God GPS

Efter mange forsøg de senere år - og ikke kun fra HTC - er det endelig lykkedes at integrere GPS-modtager i mobiltelefoner, der samtidig også både er små og fikse. Dette er også tilfældet med HTC Touch Diamond.

Den indbyggede GPS-modtager understøttes af A-GPS, hvilket betyder, at kontakttiden til satellitterne er blevet væsentligt reduceret.

GPS-funktionen kan benyttes med et installeret kort - i dette tilfælde det dansk producerede X-Road der fungerede helt upåklageligt. Hvis SIM-kortet er tilknyttet et abonnement med mulighed for at hente store datamængder, er det også en mulighed at benytte sig at Google Maps.

Det fungerer ligeledes uden problemer, og så er det faktisk ganske underholdende at bevæge sig rundt i sommerlandet som en lille blå prik midt i et detaljeret satellitfoto.

Slidenavigation i 3D

Mange vil sikkert foretrække de mere traditionelle GPS´er med store skærme, der både er lettere at se, og hvor pegefingre i alle størrelser uden problemer altid kan ramme det ønskede bogstav.

Men alt andet lige udgør GPS-funktionen i mobiltelefonen på mange måder et særdeles brugbart alternativ.

Telefonen skal alligevel altid lige være ved hånden under køreturen, og så er det samtidig også med til at minimere antallet af strømforsyninger, ledninger - og ikke mindst holdere i bilens forrude.

Alle herlighederne på Touch Diamond styres henholdsvis med den 43 x 57 millimeter store touchskærm og TouchFlo 3D samt fire funktionsknapper og et joghjul, der er integreret i én blank plade under skærmen.

Disse knapper bliver belyst, når Diamond aktiveres. Og når der for eksempel er kommet en mail eller sms, blinker det rundt i randen af joghjulet.

Spændende telefon

Ved hjælp af TouchFlo 3D kan der navigeres rundt i Diamonds forskellige features. I mange tilfælde kan det gøres ved hjælp af en let glidende bevægelse med tommelen hen over skærmen, hvilket får de forskellige menuer til et slide frem og tilbage - og op og ned.

Dette fungerer også, når du skal læse mails og beskeder - eller kigge på billeder og videooptagelser - og det ser faktisk ganske godt ud.

Dog kunne vi ønske, at der havde været lidt mere knald på processoren, da disse slidende bevægelser indimellem kommer til at virke lidt sløvt og forsinket. Det kan dog ikke afvises, at det kun vil være et ganske svagt irritationsmoment for hardcore superbrugerne.

Når det kommer til at skrive mails og beskeder på skærmen, vil mange sikkert ty til den medfølgende styluspen, der kan trækkes ud i bundens højre side.

Tage kampen op med iPhone

Et eller andet sted inde i telefonen sidder en lille magnet, der får styluspennen til at "smutte" den sidste centimeter tilbage på plads. Dét er bare en lille ting - men faktisk ganske smart.

Med HTC Touch Diamond er det lykkedes at udvikle en spændende telefon, der på mange områder vil kunne tage kampen op med iPhone.

For alle, hvor signalværdien i at eje en iPhone ikke har den store betydning, er der i hver til fald al mulig grund til at tage HTC Touch Diamond i betragtning.

For hardcore brugere, som bruger telefonen med både Bluetooth, Wi-Fi og GPS-funktion en stor del af arbejdsdagen, vil batteriet på kun 900 mAh være et svagt led. Dog er det en fordel, at telefonen skal oplades fra en computer via mini-USB, så man ikke altid skal have en oplader ved hånden.

Kameraet på 3,2 megapixels er brugbart, men det er lidt ærgerligt, at linsen ikke er dækket af et eller et andet, da der ikke går mange timer førend den er blevet fedtet og beskidt. Både fotos og videoer er hæderlige - uden dog at imponere.

Elendig højttaler

Fotos af motiver inden for 1,5 meters afstand er klart de bedste, og den indbyggede autofokusfunktion eliminerer enhver mulighed for at tage snapshots.

Desuden er der ingen mulighed for eksterne lagermuligheder. Men hvis du kan "nøjes" med at have dokumenter, programmer, musik, video og fotos på fire gigabyte, vil det ikke udgøre noget problem.

Og så kan vi ikke komme uden om, at den indbyggede højttaler faktisk er overraskende elendig, hvilket der ikke er andet at sige til end, at det ganske enkelt er en ommer!

Et hæderligt firetal

Højttaleren kan ikke bruges til noget som helst, så hvis du skal høre din egen musik eller benytte den indbyggede FM-radio - der i øvrigt fungerer udmærket - er der ikke andet at gøre, end at bruge de medfølgende ørepropper.

Lidt dybde i både mellemtone og bas kunne måske have været at foretrække - men det er jo i bund og grund en særdeles individuel vurdering.

Men med alle disse forhold taget i betragtning lander HTC Touch Diamond nu stadig på et hæderligt firetal. Havde der været mere knald på batteriet og processoren, ville et femtal måske nok kunne have været inde for rækkevidde.

Galleri: HTC Touch Diamond




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere