Test: Hov, det er jo Galaxy S3 i Windows-forklædning

Med Ativ S har Samsung taget designet fra sin populære Galaxy S3 og smidt styresystemet Windows Phone 8 på mobilen. Men hvordan fungerer det? Er Windows Phone bedre end Android? Få svaret her.

Anmeldelse: Samsung Ativ S er den nyeste topmodel med styresystemet Windows Phone 8. Dermed er Samsungs telefon klar til kamp mod Nokia Lumia 920 og HTC Windows Phone 8X, som vi tidligere har kigget på. 

Ativ S er tæt på at være en direkte kopi af designet fra den populære Android-telefon Galaxy S3, der er solgt i over 30 millioner eksemplarer på verdensplan.

Dermed er Samsungs telefon også den model med Windows Phone 8, som i øjeblikket er udstyret med den
største skærm.

Displayet på Ativ S er nemlig en Amoled-udgave på 4,8 tommer ligesom Android-modellen og større end
eksempelvis Nokia Lumia 920, der nøjes med 4,5 tommer.

Selve skærmen på Samsungs model er lækker med gode farver og godt sort niveau.

Lettere end Lumia 920
Trods den større skærm er Ativ S med sine 135 gram en del lettere end sin finske konkurrent, da Lumia 920 har en kampvægt på 185 gram og virker noget mere buttet.

Selv om Samsungs nye topmodel ligner en tvilling til Galaxy S3, er de ikke fuldkommen ens. Ativ S er blandt andet udstyret med en fysisk fotoknap på siden, og telefonen er lidt længere og lidt tykkere end Android-modellen.

Kanterne er heller ikke helt så blødt afrundede.

Men når de to telefoner ligger side om side, kan det alligevel være svært at se forskel, hvis det ikke var for menu-knappen på fronten.

Mobilen med Windows Phone 8 har nemlig en tydelig Windows-tast. 

Bagsiden på Ativ S ligner aluminium og ser flot ud på afstand, men når man først holder telefonen, forsvinder noget af magien. For bagsidecoveret er i plast - ligesom på Galaxy S3 i øvrigt - og det føles lidt fesent.

Det er muligt at tage bagbeklædningen af, og dermed er der adgang til batteri og ikke mindst en Micro SD-port, hvor der kan sættes ekstra hukommelseskort i.

Det er en mulighed, som ikke er tilgængelig hos konkurrenterne Lumia 920 og HTC Windows Phone 8X, der har en fast hukommelse på henholdsvis 32 og 16 gigabyte. Samsung Ativ S har ligesom HTC's model en fast hukommelse på 16 gigabyte, men altså mulighed for udvidelse.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.