Sådan opgraderer du nemt til mere ram

Hvorfor ikke give din pc lidt mere ram, så den bliver hurtigere i optrækket? Her er en hurtig guide til Windows 7, der gør din opgradering nem.

Sådan opgraderer du nemt til flere ram

Det er virkelig nemt at opgradere ram i en pc, og du er ret godt forberedt, hvis du har prøvet at stikke en brødskive i en toastmaskine. 

Modsat opgradering af harddisk - som vi har gennemgået her - kræver det ikke, at du roder med opsætning i BIOS og andre svedfremkaldende manøvrer.

I princippet gælder det blot om at klikke en ramklods fast i bundkortet på din computer. I dag kan du ikke engang vende klodsen forkert.

Det kunne man tidligere, og et redaktionsmedlem kom engang utilsigtet til at aflive sin pc, da han efter en våd bytur fik den mærkværdige idé at overclocke sin pc klokken fem om morgenen og placerede sin ramklods forkert (ja, det er lidt nørdet, men sådan er det, når man må gå alene hjem).

Men det er en helt anden historie - tilbage til ram.

Windows-version afgørende

I dag er ram ikke længere sin vægt værd i guld, og du kan få hele 24 gigabyte til under 1.500 kroner.

Inden du går i gang med at opgradere, skal du dog være klar over et par ting.

Som vi har gennemgået i denne artikel, findes der flere versioner af Microsofts styresystem, og de har forskellige ram-begrænsninger. Eksempelvis kan Windows 7 Home Basic maksimalt klare otte gigabyte, mens Home Premium håndterer op mod 16 gigabyte. 

Du kan få et overblik over det maksimale antal af ram i de forskellige versioner af Windows 7 her.

Når du har fundet ud af, hvor mange ram din version af Windows æder, skal du vide, hvilken type bundkort der sidder i din pc.

Gratis program som lille hjælper

Du behøver dog ikke at åbne din computer for at finde ud af det, men kan i stedet bruge det fremragende program CPU-Z.

Det er gratis og fortæller en masse detaljer om din pc, herunder hvilken type bundkort der er placeret i computeren. 

Nu skal du blot lægge turen forbi producentens hjemmeside for at se, hvor mange ram bundkortet kan håndtere - og hvilken type. 

Det er meget vigtigt, at der kun bruges ram, som er kompatible med maskinen, så hold lige skruetrækkeren lige i munden. 

Vores testmaskine er udstyret med Windows 7 Ultimate, og derfor kan den æde 192 gigabyte ram - i teorien.

For bundkortet har en begrænsning, og i dette tilfælde vil det lidt ældre bundkort Asus P6T SE ifølge producentens hjemmeside maksimalt kunne udnytte 24 gigabyte ram, og der er seks pladser til ramklodser. 

Herefter er det nemt at gå ind på Pricerunner.dk eller Edbpriser.dk i jagten på det bedste ram-tilbud. 

Vi ender med at smide seks ramklodser fra Kingston med hver fire gigabyte hukommelse i computeren - altså 24 gigabyte i alt. Dermed blev pc'en 'fyldt op'. 

De ekstra ram har især haft en positiv effekt på videoredigering og Photoshop, der kræver godt med hukommelse, hvis der arbejdes med tunge filer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere