Sjovt spil: Tag på skattejagt i Google Maps

Spillet GeoGuessr giver dig et blackout og flytter dig til et tilfældigt sted på Google Maps. Nu er det din opgave at lege detektiv og finde ud af, hvor pokker du er havnet. Simpelt, sjovt og vanedannende.

Det første, jeg ser, er en smadret væg. Jeg står bare og kigger ind i den. 

Da jeg drejer rundt, opdager jeg, at jeg befinder mig i et hus, der ikke længere har et tag. Murbrokker og bjælker ligger på gulvet.

Jeg har ingen idé om, hvor jeg er.

Hovedet drejer, og jeg får pludselig øje på en bjergkæde i horisonten. Øjnene kigger ned, og der er sne foran mine fødder og en stejl bakke. Hvor pokker er jeg henne?

Jeg går ud af det sammenstyrtede hus og befinder mig nu ved siden af en kæmpe metalkonstruktion, der er væltet. Muligvis en højspændingsmast.

To mænd står lidt derfra og snakker sammen. Men jeg kan ikke tale med dem, og jeg kan ikke høre, hvad de siger.

For jeg er midt i spillet GeoGuessr.

Slip din indre detektiv løs

Det er baseret på Google Maps og smider dig et tilfældigt sted hen på kloden, hvor du pludselig står i gadeplan i Google Street View.

Det er altså ligesom at få et blackout og vågne op midt i en trafikeret rundkørsel eller på en øde slette.

Herefter er det tid til at slippe din indre detektiv løs. Et kig på vejskilte kan afsløre noget om sproget og stedet. Det samme kan striberne på vejen, og den retning bilerne kører.

Når du har bevæget dig rundt i området et stykke tid, skal du markere på et kort, hvor i verden du er henne. Jo tættere, du er på den rigtige destination, desto flere point får du.

I GeoGuessr skal du gætte fem steder, hvorefter du kan udfordre dine venner.

Der kan naturligvis snydes, og du kan tage en tur forbi Google for få hjælp. Men det er nu sjovest selv at prøve at regne ud, hvor man er havnet.

Kan du gøre det bedre?
Tilbage til spillet og panoramaudsigten over enorm bjergkæde. Efter at have snuset rundt i området finder jeg skilte på russisk og ikke mindst nogle små, interimistiske huse - som egentlig ligner forvoksede metaldåser.

De er malet i samme farver som det russiske flag.

Jeg er på et slags skisportssted eller et samlingssted for bjergbestigere. Om sommeren.

Men hvor i Rusland er jeg henne? Der er hulens mange bjerge.

Jeg kan afsløre, at jeg langt fra ramte plet. Måske kan du gøre det bedre - prøv her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.