Artikel top billede

Sjovt spil: Tag på skattejagt i Google Maps

Spillet GeoGuessr giver dig et blackout og flytter dig til et tilfældigt sted på Google Maps. Nu er det din opgave at lege detektiv og finde ud af, hvor pokker du er havnet. Simpelt, sjovt og vanedannende.

Det første, jeg ser, er en smadret væg. Jeg står bare og kigger ind i den. 

Da jeg drejer rundt, opdager jeg, at jeg befinder mig i et hus, der ikke længere har et tag. Murbrokker og bjælker ligger på gulvet.

Jeg har ingen idé om, hvor jeg er.

Hovedet drejer, og jeg får pludselig øje på en bjergkæde i horisonten. Øjnene kigger ned, og der er sne foran mine fødder og en stejl bakke. Hvor pokker er jeg henne?

Jeg går ud af det sammenstyrtede hus og befinder mig nu ved siden af en kæmpe metalkonstruktion, der er væltet. Muligvis en højspændingsmast.

To mænd står lidt derfra og snakker sammen. Men jeg kan ikke tale med dem, og jeg kan ikke høre, hvad de siger.

For jeg er midt i spillet GeoGuessr.

Slip din indre detektiv løs

Det er baseret på Google Maps og smider dig et tilfældigt sted hen på kloden, hvor du pludselig står i gadeplan i Google Street View.

Det er altså ligesom at få et blackout og vågne op midt i en trafikeret rundkørsel eller på en øde slette.

Herefter er det tid til at slippe din indre detektiv løs. Et kig på vejskilte kan afsløre noget om sproget og stedet. Det samme kan striberne på vejen, og den retning bilerne kører.

Når du har bevæget dig rundt i området et stykke tid, skal du markere på et kort, hvor i verden du er henne. Jo tættere, du er på den rigtige destination, desto flere point får du.

I GeoGuessr skal du gætte fem steder, hvorefter du kan udfordre dine venner.

Der kan naturligvis snydes, og du kan tage en tur forbi Google for få hjælp. Men det er nu sjovest selv at prøve at regne ud, hvor man er havnet.

Kan du gøre det bedre?

Tilbage til spillet og panoramaudsigten over enorm bjergkæde. Efter at have snuset rundt i området finder jeg skilte på russisk og ikke mindst nogle små, interimistiske huse - som egentlig ligner forvoksede metaldåser.

De er malet i samme farver som det russiske flag.

Jeg er på et slags skisportssted eller et samlingssted for bjergbestigere. Om sommeren.

Men hvor i Rusland er jeg henne? Der er hulens mange bjerge.

Jeg kan afsløre, at jeg langt fra ramte plet. Måske kan du gøre det bedre - prøv her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere