Er du klar til den ultimative udfordring af privatlivet?

Del data om dine gener og lev sundere. Det er en af visionerne på fremtids-konference.

Læs også: Lysteknologi og sensorer kan skabe super-tomater

Hvis it-giganternes store brugerkonferencer i mega konferencecentre er informationsteknologiens svar på stadionrock, så er Next-konferencerne guruernes chance for at spille unplugged i en intim klub.

Den lille scene i Folkeoplysningens Hus på Vester Allé i Århus er fyldt med effekter fra Innovation Labs egne mødelokaler. I en lænestol mellem en B&O-radio fra tiden med radiorør, en slidt kugleramme og en underkrops-gine sidder en af internettets mødre, Ester Dyson.

Men selv på den lille intime scene bliver den 59-årige journalist, iværksætter og filantrop næsten væk. I 1998 var hun med til at stifte og lede organisationen Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), som var og stadig er ansvarlig for det globale arbejde med domænenavne og IP-dresser.

Gen-venner
Ester Dyson fortæller, hvorfor det ikke er organiseringen og den teknologiske udviklingen af internettet, der optager det meste af hendes tid i dag:

"Internettet er bevist nu og vokser. Derfor har jeg nu især fokus på sundhed og teknologi," fortæller hun.

Det er ikke noget nyt for Ester Dyson, for hun har altid være en sundhedsapostel. Men hun tager skridtet videre og udfordrer gennem bestyrelsen i selskabet 23andMe privatlivsdiskussionen.

"Du bestiller et prøvesæt fra 23anMe. Så analyserer de prøven og åbner en webkonto, hvor du kan se din genetiske kode og en oversigt, der lister risikoen for forskellige sygdomme. Den viden kan du så dele - med dine "gen-venner."

Ester Dyson fortsætter:

"Mennesker kan indstilles og omstilles ligesom maskiner. Og anvendelse af personlige data er en vigtig driver."

For Ester Dyson ser den viden, som de genetiske data skaber, som første skridt i arbejdet med at finde den rigtige træning, de rigtige fødevarer og så videre.

"Men det er ikke let. Du skal selv gøre øvelserne, og vi skal finde den rigtige forretningsmodel, der får det til at hænge sammen," siger hun.

Læs også: Lysteknologi og sensorer kan skabe super-tomater


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.