Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk Hitachi-chef: Vi vinder på faldende marked

Overskuddet er faldet med 27 procent, men direktøren for Hitachi i Danmark er alligevel godt tilfreds.

Hitachi Data Systems Danmark (HDS), der holder til i Nærum ved København, har fremlagt de økonomiske resultater for perioden 1. april 2009 til 31. marts 2010.

Administrerende direktør, Merete Søby, er godt tilfreds med regnskabet.

"Vores omsætning er steget pænt i forhold til 08/09. Vi har haft en lille stigning på 10 millioner kroner, og relativt på markedet har vi vundet pæne markedsandele, fordi markedet har været faldende," siger hun til Computerworld.

Regnskabet viser, at nettoomsætningen er gået fra 136 millioner kroner til 146 millioner kroner, og bruttofortjenesten er små fem millioner kroner højere end i forrige regnskabsår.

Fald i bundlinjeoverskud

Overskuddet på bundlinjen er dog faldet.

Nettooverskuddet er dykket fra 5,37 millioner kroner til 3,89 millioner. I procent er det et fald på cirka 27 procent.

Det skyldes, at HDS har investeret i at øge markedsandelene gennem opbygning af distributionskanalen og ny forretning, forklarer Merete Søby.

"Vores bruttoavance og lignende har været mindre, end hvad det nok burde have været med den omsætning," vurderer hun.

Merete Søby fortæller, at Hitachi Data Systems i øjeblikket investerer kraftigt inden for server-markedet.

Det sker med det formål at blive bedre til at integrere server og storage.

Blandt andet har virksomheden netop købt det amerikanske selsskab ParaScale, der er specialiseret i automatisation software. Derudover investerer selskabet også i NAS (Network-attached storage) og arkivløsninger.

Tilbageholdende forventinger til næste regnskab

Til trods for den øgede omsætning er forventingerne til fremtiden forsigtige.

"Vi har ikke de store forventninger til markedet. Markedet er stadigvæk en smule ramt af, at virksomhederne ikke helt ved, hvor denne krise fører hen. Om den er ovre, på vej væk, eller vi er på vej ind i en recession. Så vi er stadigvæk tilbageholdende med, hvad vi forventer af 10/11. Vi tror og håber på, at det bliver på niveau med det år, vi lige er gået ud af," siger Merete Søby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere