Artikel top billede

NetDesign-direktør efter massefyring: Et klart valg

Interview: Massefyringen hos NetDesign var nødvendig. Men netto ser det alligevel ikke så slemt ud, siger administrerende direktør Peter Rafn efter stor fyringsrunde.

Læs også: NetDesign massefyrer - næsten hver 10. ansatte ude.

Massefyringer og løbende tilpasninger er en nødvendig del af livet, når man er et markedsledende selskab. Og det er et klart valg at tage alle fyringer på én gang, fremfor at tage dem drypvis.

Sådan lyder det fra Peter Rafn, administrerende direktør i NetDesign, der tirsdag morgen fyrede 45 af selskabet omkring 500 ansatte på grund af faldende aktivitetsniveau.

"Fyringerne rammer primært de konsulentområder, hvor efterspørgslen ikke matcher den nuværende bemanding. Det drejer sig om forskellige teknologiområder," siger Peter Rafn.

Markedet skrumper

Han peger på, at markedet i dag er på et andet niveau end tidligere, og at det er noget, som hele branchen mærker.

"Og vi vælger at reagere på denne måde og handle nu på denne måde, hvor vi tager bestik af situationen i en periode, slår koldt vand i blodet, hvorefter vi opgør, hvor vi har overkapacitet. Og så tager vi tingene på én gang fremfor at tilpasse løbende," siger Peter Rafn.

Overordnet er tilstanden langt fra faretruende for NetDesign, mener direktøren.

"I forhold til vores bemanding ved udgangen af sidste år, er vi efter fyringsrunden kun omkring 20 ansatte færre. De 45 er udtryk for, at vi har mindre at lave på nogle bestemte områder, mens vi mander op på andre områder," siger han.

Det gælder ikke mindst drift, service og outsourcing af løsninger, hvor NetDesign blandt andet vandt en stor ordre for Danske Bank for ikke så lang tid siden om drift og servicering af 38.000 porte i 12 lande på 650 lokationer.

Det samme gælder video-konferencer.

"Det kræver en opmanding, mens vi ikke har brug for færre og færre folk på andre platforme som eksempelvis Voice TDM, der efterhånden bliver udskiftet alle steder," siger han.

Gearet til fremtiden

Efter gårsdagens fyringsrunde mener Peter Rafn, at selskabet nu er tilpasset til et niveau, der passer til den kommende tid.

"Vi er efter min bedste overbevisning nu gearet, som vi skal være. Og vi ligger altså meget tæt på det samme niveau, som vi har ligget på i de seneste par år," siger Peter Rafn.

Og stemningen i selskabet efter 45 ansatte exit?

"Den er sådan set god. Ingen har i de seneste par måneder været i tvivl om, at vi har haft en overkapacitet. Det har vi haft en fælles forståelse af, og alle har også vidst, at vi ville tilpasse, hvis ikke det rettede sig," siger direktøren.

"Så reaktionen blandt medarbejdere var vel mest, at sådan en tilpasning er en del af det at være i en professionel og markedsledende virksomhed, fremfor at tro, at man kan skjule det her under radaren ved at gøre det over nogle måneder. Det er ikke vores stil," siger Peter Rafn.

NetDesign er en del af TDC-koncernen, og det betyder, at de opsagte medarbejdere - hvor af de fleste bliver fritstillet relativt hurtigt - bliver tilbudt forskellige muligheder for videreuddannelse, outplacement og lignende.

Læs også: NetDesign massefyrer - næsten hver 10. ansatte ude.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere