Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck.

Leder: Her er formand Bardenfleths udfordringer

Computerworld mener: Som IT-Branchens nye formand får Jørgen Bardenfleth en hel del hel konkrete udfordringer, som han skal tage hånd om.

Computerworld mener: Når topfolkene fra den danske it-branche i dag rejser sig fra frokostbordet på Hotel Hesselet i Nyborg på Fyn og drager hjem fra det årlige toplederseminar, er der næppe mange som skænker formandsskiftet i IT-Branchen de store tanker.

For den nye formand har som næstformand haft stor indflydelse på organisationens udvikling de senere år.

Men i løbet af de kommende måneder vil det uden tvivl stå klart, at der er en ny formand på broen.

Som den længst siddende formand i brancheforeningen har KMD's topchef, Lars Monrad-Gylling, været med til at professionalisere og skaffe it-virksomhedernes store interesseorganisation indflydelse på de bonede gulve.

Men de sidste to år har IT-Branchen imidlertid arbejdet efter visionen "IT i alting".

En vision, der burde være langt mere offensiv og synlig og sikre, at ingen i kongeriget er i tvivl om, at it kan redde verden - et budskab der skal råbes ud fra ølkasser såvel som ved de tjekkede mødeborde.

En mand med gennemslagskraft

Den gennemslagskraft har Jørgen Bardenfleth på en helt anden måde end sin forgænger.

At Jørgen Bardenfleth har noget at have sin gennemslagskraft i, har han i høj grad demonstreret som chef for Microsoft i Danmark.

Virksomheden er gennem de seneste år flere gange blevet kåret som it-branchens bedste arbejdsplads og Danmarks bedste arbejdsplads i den årlige undersøgelse fra Great Places to Work.

Hans foreløbige svendestykke i eksterne aktiviteter var arbejdet i regeringens Globaliseringsråd i 2006.

Jørgen Bardenfleth var også en ivrig deltager i IT-Branchens, Dansk IT's og Computerworlds tænketank CIO Innovation Forum, hvor der var fokus på mange af dagens aktuelle emner, som for eksempel it i undervisningen, digital forvaltning og teknologiens troværdighed.

Sådan skal vi ruste os til fremtiden

"Hvis vi skal lykkes med digitaliseringen af samfundet, med bedre og mere effektiv borgerservice og bedre konkurrence­evne for landets virksomheder, skal vi både have hævet kompetenceniveauet generelt blandt danskerne, og skaberkompetencen. Ellers kan vi ikke bygge løsninger, som vi kan håbe at sælge til andre lande."

Sådan siger Jørgen Bardenfleth i dag til Computerworld.

Det samler meget godt de høje forventninger til it-branchens nye formand, og de problemer, som den karismatiske mand har i rollen som brancheformand.

For risikoen er lige nu, at IT-Branchens fokus skifter for ensidigt til de løsninger, som vi kan håbe at sælge til andre lande.

Meget stort behov

Danmark har nemlig på trods af sine brugerkompetencer et enormt behov for at rette op på teknologiens troværdighed på hjemmebanen.

Selvom det ikke nødvendigvis er branchens ansvar, at mange større offentlige it-projekter ender i hegnet økonomisk eller funktionelt - de reelle tal fra den private sektor får vi jo desværre sjældent - så vil det klæde branchen at involvere sig mere i diskussionen og tilbyde hjælp eller stille krav.

Det samme gælder i forhold til de spektakulære nedbrud, som med jævne mellemrum vil forstyrre it-leverancerne.

Ikke at branchen skal klæde sig i sæk og aske for at gå bodsgang, men tværtimod proaktivt oplyse og kommunikere for at øge troværdigheden.

Samtidig skal Jørgen Bardenfleth bevise, at han er den rette mand til at få taget brodden ud af den uendelige diskussion om open source.

Sol og vind skal deles lige

Han skal bevise, at han kan dele sol og vind i branchen på en måde, så der aldrig er tvivl om, at IT-Branchen er organisationen, hvor alle konkurrenter og kolleger fra branchen samles for at tale med én stemme.

Hvis topchefen for Microsoft også kan levere den troværdighed, bliver det uden tvivl lettere at få fokus på grundvilkårene for at skabe de it-løsninger, som vi kan sælge til udlandet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere