Artikel top billede

Se hvem der vandt Forsvars-udbud til en halv milliard

Opdateret: Forsvaret har valgt it-leverandøren, som skal drifte, vedligeholde og videreudvikle det omdiskuterede DeMars-system for op til 500 millioner kroner plus moms.

It-kæmpen IBM har vundet udbuddet på at drifte, vedligeholde og videreudvikle Forsvarets milliarddyre SAP-basrerede it-system DeMars.

Det fortæller chefen for FKIT (Forsvarets Koncernfælles IT), Jens Birch, til Computerworld.

Valget er ifølge Jens Birch truffet, fordi tilbuddet samlet set "medfører den bedste kvalitet af de tilbudte ydelser og den bedste leverancesikkerhed til den lavest mulige pris."

Dermed vinder IBM over fem andre budgivere, nemlig NNIT, CSC, KMD, Logica og Siemens.

Sidstnævnte har drevet DeMars i den seneste udbudsperiode. Og at de ikke genvinder udbuddet skyldes ikke, at de har gjort det dårligt, understreger Jens Birch.  

"De har været en udemærket og god leverandør i den periode, de har haft systemet," siger JEns Birch.  

Erfaren vinder

IBM har i forvejen erfaringer med DeMars. Det var nemlig dette firma, som oprindeligt implementerede det SAP-baserede system, der startede projektet tilbage i 1998 med et budget lige under 900 millioner kroner.  

Senere skred budgettet, så den samlede omkostning nåede op på 1,15 milliarder kroner.  

At IBM har forudgående erfaringer med DeMars har dog ikke haft indflydelse på denne budrunde, fortæller chefen for FKIT.  

"Valget er alene truffet på baggrund af de besvarelser, der er givet på tilbuddet," siger han.

Han afviser at kommentere, hvor langt konkurrenterne til IBM var fra førstepladsen.

Ukendt pris

Udbuddet har ifølge materialet en værdi af en halv milliard kroner plus mosms. Men Jens Birch vil ikke kommentere, hvor meget IBM har tilbudt i vinderudbuddet.

"Jeg vil ikke udtale mig om prisen, før vi har blæk på papiret, og så måske endda ikke," siger Jens Birch til Computerworld. 

Kontrakten mellem Forsvaret og IBM ventes underskrevet i begyndelsen af oktober. Herefter skal nøglerne til systemet overdrages fra Siemens til den nye leverandør.  

"Overdragelsen begynder så hurtigt som overhovedet muligt. Vi vil gerne være færdige ved udgangen af marts næste år," siger Jens Birch.

Ser frem til opgaven

Hos IBM udtaler administerede direktør Lars Mikkelgaard-Jensen overfor Computerworld, at firmaet er glade for udvælgelsen.

"Vi er i IBM meget glade for, at Forsvaret har valgt IBM til at stå for drift, vedligeholdelse og videreudvikling af det centrale IT-system DeMars i de kommende syv år. Outsourcing af IT-drift og IT-udvikling er kerneområder for IBM, og vi ser frem til at løfte denne vigtige opgave sammen med Forsvaret." 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere