Artikel top billede

Reportage: Laptops i bunkevis og masser af godt gejl

Reportage: De nyeste laptops i stakkevis, Microsofts Kinetics, sikkerhedsløsninger, videokonferencer og tasker og tilbehør - hele paletten pakket ned på en intim udstilling i Århus.

Læs også: Direktører: I er altså for dårlige til at udnytte it.

Reportage: Der er mange måder at gøre opmærksom på sig selv. En 47 kvadratmeter stor skærm i anden sals højde er en af de bedre af slagsen.

Skiltet fra Proshop Europe bød med meterhøje bogstaver onsdag og torsdag mere end 1.000 gæster velkommen til it-infrastruktur leverandøren Ateas kundemesse på selskabets adresse i Århus - et rigtigt it-home party.

Reception, møde- og undervisningslokaler var for fjerde år i træk ryddet for at give plads til mere end 50 stande for branchens leverandører.

Samtidig gav et omfattende aktivitetsprogram indlæg og demonstrationer fra både Ateas kunder, leverandører og eksperter, der alle forsøgte at omsætte aktuelle teknologitendenser til indsigt, der er mere i øjenhøjde og dermed til at handle efter.

Og som ved ethvert godt home party, havde værten selv lavet maden og alle husets beboere hjalp til - helt ned til anvisning af p-pladser.

Sort af mennesker

Allerede fra morgenstunden onsdag kunne regionsdirektør Lars Andersen glæde sig over, at der var sort af mennesker på den fjerde udgave af Atea IT Expo på Olof Palmes Allé i Århus.

Vel inde af døren var der masser af lækkerier for de teknologiglade kunder, som Atea havde inviteret.

Første øjekast lander på en stor stand med Apple-produkter.

Ateas mål som autoriseret Apple-forhandler er at få overbevist deltagerne om, at de populære design-produkter nemt og smidigt kan fungere i virksomhedernes Windows-baserede verden.

Så går det ellers bare derudaf med teknologilækkerierne.

De nyeste laptops i stakkevis, sikkerhedsløsninger, videokonferencer og samarbejds/undervisningsværktøjer, tasker og tilbehør - hele paletten pakket ned på en intim udstilling.

Samsung trækker

Samsungs stand er blandt de store trækplastre.

Her vil de fleste gerne have fingrene i den Android-baserede Galaxy Tab, som kommer på markedet i Danmark til november og i Ateas messetilbudsavis er prissat til 4.990 kroner plus moms og uden abonnement.

Microsoft har sammen med partnere fyldt et af Ateas konferencelokaler op.

Udover partnernes løsninger med forretningsapplikationer, er trækplastrene blandt andet Microsoft Surface i form af et sofabord lavet til Carlsberg med spil og interaktiv værtshusunderholdning.

Men især Microsoft Kinetics vækker stor interesse hos deltagerne.

Kinetics er er en kameraløsning til spillekonsollen xBox, der ved hjælp af ansigtsgenkendelse og registrering af bevægelser giver spiloplevelsen helt nye dimensioner.

"Mange af vores kunder sender måske fire eller fem mand af sted for at hente inspiration. Og fra at være en meget pc-orienteret messe har vi nu fået mange andre produkter med - for eksempel sikkerhedsløsninger og det store mobile datacenter", siger regionsdirektør Lars Andersen, Atea.

Selvom succesen frister, så har han ikke tænkt sig at sætte home party-imaget over styr.

Det er helt centralt, at når kunderne kommer fra en radius på 400 km så skal de både have inspiration, underholdning og netværk.

"Det er både en oplevelse og en opdatering, der også hjælper sælgerne med at få talt ind til at det vi kan. Og så møder kunderne de Atea-medarbejdere, som de kender fra telefonen eller bogholderiet," siger Lars Andersen.

Læs også: Direktører: I er altså for dårlige til at udnytte it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere