Artikel top billede

Til direktørerne: I er altså for dårlige til at udnytte it

Mange danske direktører i mindre virksomheder fatter ikke, hvor meget de kunne tjene ved at udnytte it bedre.

Læs også: Vi kigger på laptops i bunkevis og masser af godt gejl. 

Vi er i fuld gang med en bevægelse videre fra brugerorienteret it-udvikling til brugerdrevet - altså der, hvor man ikke bare orienterer sig og fornemmer, hvad brugerne vil have, men virkelig giver dem lov til at vælge selv.

Sådan lyder det fra Ateas tendens-guru, afdelingsdirektør Ilja Godau, som Computerworld mødte, da selskabet i ugens løb inviterede til storstilet it-home party i Århus.

Hans job er at klæde selskabets ledelse, ansatte og kunder på, så de kan omsætte tendenser til indsigt, der kan handles efter.
Det bekymrer Ilja Godau, at han oplever et meget stort spring i ledelsen med it fra de største danske virksomheder til den meget store underskov af mindre virksomheder i dansk erhvervsliv.

Her er der efter hans opfattelse meget langt til at teknologien bliver et værktøj, som ikke bare bruges til administration og logistik, men også til at skabe nye markeder og produkter.

Finanskrisen har nok desværre været med til at sætte os noget tilbage i den udvikling," siger Ilja Godau.

Han peger på, at it-cheferne har fået mindre budgetter og har skullet koncentrere sig om at forbedre it-drift og effektiviseringer med et mindre budget end tidligere. <div></div>
Rum til forbedring
Men alligevel mener han, at der i virksomhedernes it-anvendelse stadig er rum til forbedring og udvikling.

"Følg mig-printløsninger" er et eksempel, hvor der både kan spares tid, papir og effektiviseres arbejdsgange.

"Selvbetjening er et andet af mine yndlingsemner. Hvorfor får brugerne i virksomheden ikke lov til at betjene sig selv, noget mere, når de skal skifte passwords for eksempel - som helpdesken typisk bruger rigtig meget tid på i august, når medarbejderne har glemt koden i ferien."

Lige om hjørnet ser Ilja Godau presset på virksomhedernes it-løsninger fra de unge, som kommer på arbejdsmarkedet netop nu.

De vil efter hans opfattelse bruge alt det, som it-afdelingerne typisk ikke har regler for og dermed ikke understøtter.

Facebook - en døende kæmpe

"Facebook er en døende kæmpe, fordi både far, mor og bedsteforældre er med. Men Web 2.0-teknologier er sagen generelt. De unge brugere vil have det på deres Macbooks og iPhones, og vi skal tænke det ind i vores it-strategier og infrastruktur," siger Ilja Godau.

"Selvfølgelig kan det lade sig gøre, at lade brugerne vælge selv. Det koster ja, men det er da cool, at kunne supportere både Windows og Mac OS - og den goodwill både it-afdelingen og virksomheden får fra medarbejderne er stor," siger Ilja Godau.

Læs også: Vi kigger på laptops i bunkevis og masser af godt gejl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere