Artikel top billede

Se Mozillas nye banebrydende mobiltelefon

Mozillas nye koncept-telefon indeholder banebrydende teknologier til blandt andet tastatur-håndtering.

Computerworld News Service: Det aktuelt hotteste koncept til en ny mobiltelefon kommer ikke fra hverken Apple, Google, Motorola eller HTC. Det er derimod udviklet som en fritidsbeskæftigelse af en designer, der er medlem af Mozilla Labs' community.

Seabird er designer Billy Mays vision om en telefon, som sigter efter at imødegå nogle af de frustrationer, som folk oplever, når de anvender små tekniske apparater.

"Mens mobile CPU'er, forbindelsesteknologierne og udviklingsplatformene begynder at nærme sig den samme anvendelighed som ved desktoppe, er det blevet mere og mere tydeligt, at muligheden for at indtaste information sakker bagud," skriver han i et blogindlæg hos Mozilla Labs.

I indlægget er der også videoer - endda en i 3D - med renderinger af koncepttelefonen.

Skærm på væg

Seabird har to indbyggede pico-projektorer.

Når telefonen er placeret i en dock, kan den projicere sin skærm op på en væg i nærheden, mens den projicerer et virtuelt tastatur i fuld størrelse ned på det bord, den står på.

Brugeren kan således bruge det virtuelle tastatur i stedet for det lille skærmtastatur eller et ofte lige så lille fysisk tastatur.

Derudover kan denne dongle også bruges som bevægelsesfølsom fjernbetjening til at interagere med elementer på skærmen.

Denne løsning gør det ifølge May muligt for brugerne at "panorere og zoome i et 3D-rum."

Oplades trådløst

De to pico-projektorer på siderne af telefonen kan også bruges uden docken til at projicere et halvt tastatur hver - en halvdel på hver side af telefonen.

Seabird indeholder andre standardkomponenter såsom et kamera på otte megapixel, et 3,5 millimeter mini-jackstik til hovedtelefoner og en mini-USB-port.

May forestiller sig, at telefonen kan oplades trådløst. Koncepttelefonen er bygget på Android og har en usædvanligt kurvet facon.

Med en flad overside uden fysiske knapper bliver den helt tynd for neden, mens den på bagsiden buler ud øverst i en organisk runding.

Denne bule på bagsiden hæver projektorerne nok til, at de kan projicere billeder ned på den overflade, telefonen ligger på.

May fandt på konceptet som en del af Mozilla Labs Concept Series, som udfordrer enhver til at udvikle koncepter relateret til brug af browsere og nettet.

Selvom Mozilla sørger for at gøre det klart, at organisationen ikke har nogen hensigter om at udvikle en telefon, så er teknologierne i dette koncept enten allerede tilgængelige eller vil blive det ikke synderlig langt ude i fremtiden.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere