Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Derfor skal samarbejde foregå udenfor din firewall

Iværksætteren Thomas Madsen-Mygdal fortæller om perspektiverne i Podio: It-cheferne anerkender, at samarbejde nødvendigvis må foregå udenfor firewallen.

Læs også: Gearskifte for software: Giv medarbejderne magten

Om få uger er den sociale software Podio klar til at flytte ud af kuvøsen og gå i drift.

Den nye hostede service skal knytte alle interessenter sammen og give brugerne mulighed for selv at udvikle applikationer eller apps, som understøtter netop deres arbejde.

Podio kører lige nu i en kontrolleret beta i 400 organisationer. De 100 er kunder og alt i alt er der 1.000 faste brugere lige nu.

CIO lytter

"Hvis du bare kommer med endnu et samarbejdsværktøj, så bliver du smidt af CIO-en. Men hvis du taler om at skabe sammenhæng i de eksisterende værktøjer, så bliver der lyttet," siger Tommy Ahlers.

Han er administrerende direktør og investor i Podio, mens en anden iværksætter Thomas Madsen-Mygdal er investor og bestyrelsesformand. Fælles er, at de se de sociale teknologier, som en mulighed for at modernisere kommunikation og samarbejde i virksomheder.

"Tanken om at det foregår som en hosted løsning er ikke længere afskrækkende. Naturligvis bliver der spurgt om sikkerhed, men det er ikke den barriere for cloud computing, som det har været," siger Thomas Madsen Mygdal.

Udenfor firewallen

"It-cheferne er jo godt klar over, at samarbejde med kunder, leverandører og andre interessenter er nødt til at foregår udenfor firewallen. Så handler det naturligvis om at have en god sikkerhed, som kan overbevise CIO-en," siger Thomas Madsen Mygdal.

Podio lever i dag på Amazon. Tommy Ahlers understreger, at de betragter Amazon som en server og ikke bruger infrastrukturen til udvikling.

Skalerbarhed afgørende

"Det er vigtigt, at vi kan skalere Podio og flytte til en anden vært eller selv bygge datacentre, når vi når den nødvendige kritiske masse, " siger  Tommy Ahlers.

Podio kører lige nu i en kontrolleret beta i 400 organisationer. De 100 er kunder og alt i alt er der 1.000 faste brugere lige nu.

Læs også: Gearskifte for software: Giv medarbejderne magten 

Vigtige skift i udviklingen

Læs også: Gearskifte for software: Giv medarbejderne magten 

For Thomas Madsen-Mygdal, der har været med i udviklingen af social teknologi siden nettet for alvor blev en realitet, er der nogle vigtige skift i den udvikling, som Podio repræsenterer.

"Vi mener, at det meste arbejde i virkeligheden foregår mellem organisationer. Det kan man gøre nemmere og bedre med social teknologi," siger han.

Tæk og slip udvikling

"Når du giver brugerne mulighed for "drag and drop-udvikling" af apps, der understøtter deres opgaver og samarbejde med andre, så giver du dem magten over arbejdet - eller empowerment."

"Så reelt er det måske ikke it men empowerment vi laver," siger Thomas Madsen-Mygdal. Han er også enig i, at Podio er meget godt eksempel på, hvordan it langsomt siver ud af it-afdelingen.

Ledelsen bliver tilbage i it

I takt med at flere applikationer rykker ud i skyen og infrastrukturen bliver outsourcet kan it-funktionen i den yderste konsekvens ende med alene at handle om ledelse af it-understøttelse, processer og governance.

Udvikling og databehandling forsvinder ud i skyen. Mens indkøb af medarbejdernes terminaler og gear vil være koordineret af indkøbsafdelingen og brugerne selv.

Brugdrevet i yderste konsekvens

"Lige nu appellerer produktet mest til grupper i virksomheder - projektgrupper såvel som direktioner. Men vi møder også it-chefer i kommuner, hvor de undersøger alternativer til intranet og sharepoint," siger Thomas Madsen-Mygdal om markedsmulighederne.

"Podio er brugerdrevet i sin yderste konsekvens. For brugerne kan både udvikle apps og styre processen og samarbejdet," siger bestyrelsesformand i Podio, Thomas Madsen-Mygdal.

Læs også: Gearskifte for software: Giv medarbejderne magten 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere