Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

HP's øverste enterprise-chef, Dave Donatelli, var tydeligt tilfreds med HP's bud på fremtidens datacentre.

HP: Slut med udviklingen af datacentre

Færdigt arbejde! En række nye produktlanceringer får en af HP's tungeste drenge til at erklære virksomhedens strategi for fremtidens datacentre fuldendt.

Læs også:
Fire titaner skal slås om de enorme datacentre

Barcelona, Spanien: Mange af topcheferne fra HP's enterprise-afdeling var i denne uge samlet i Barcelona for at præsentere en række løsninger inden for HP's allerede annoncerede 'converged infrastructure'-strategi.

HP præsenterede allerede i november sidste år konvergeret infrastruktur-strategien, der består af virtualiserede servere, storage, netværk, strøm og nedkøling.

Det giver virksomheder mulighed for at skalere efter behov og få optimeret brugen med modulær teknologi.

"Det er en spændende dag for HP. Som I ved, hvis I har fulgt HP det seneste år, søsatte vi en vision kaldet konvergeret infrastruktur. En ny måde at bygge infrastruktur på. En stor ændring i forhold til hvad der er sket de seneste 20 år," lød det fra Dave Donatelli, der er øverste chef for enterprise server, storage og netværk (ESSN).

HP er dog ikke alene med den vision.

Cisco og EMC har den lignende løsning 'Unified Computing', og IBM lancerede for halvandet år siden konceptet 'dynamisk infrastruktur', med samlede løsninger under navnet 'IBM Service Management Industry Solutions'. 

For HP ser strategien nu ud til at have nået et afgørende punkt. 

"Vi har haft meget travlt med at udvide og eksekvere den vision i 2010. Faktisk har vi i 2010 lanceret flere nye produkter end tidligere i vores historie. Gennem en kombination af disse nye produkter og de opkøb, vi har gjort, har vi fuldstændig udfyldt vores konvergerede infrastruktur," erklærede han. 

Fremtidens datacenter

Foruden de nye produktlanceringer inden for branch office-teknologi, sikkerhed og server, var hovedbudskabet fra HP altså, at konvergeret infrastruktur ikke skulle være til at kunne komme udenom. 

De blåtonede storskærme der dannede baggrundstapet for hovedtalerne understregede det med al tydelighed:

"REALIZE - the future with converged infrastructure."

"Det er mere end bare en vision. Det er vores strategi, der leder til produkter og til, hvordan kunder vil bygge deres datacentre i fremtiden," messede enterprise-chefen. 

"Vi ser fremtidens datacenter som et, der bygger på standardiseret modulær infrastruktur. Så kunder nu har muligheden for køre forskellige operativsystemer på standardiseret hardware. Det gør alles job nemmere," uddybede han. 

Læs også:
Fire titaner skal slås om de enorme datacentre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere