Artikel top billede

Biler, fly, bygninger, maskiner. Alt skal konstrueres inden produktion, og helst i 3D. Foto: Autodesk

Store Autodesk vælger lille QlikTech

Verdens største CAD-udvikler, Autodesk, satser på svensk business intelligence som standard.

Amerikanske Autodesks 6.600 ansatte og flere end 5.000 kanal- og udviklingspartnere kan godt begynde at vænne sig til, at analyseværktøjerne i organisationen er svenske.

I hvert fald meddeler Autodesk, der er verdens største CAD-udvikler (computer-aided design), at virksomhedens business intellengence-standard fremover vil bygge på QlikTechs analyseværktøjer og dahsboards, QlikView.

Autodesk står bag det mest udbredte CAD-program, AutoCAD, og er pioner inden for udviklingen af 3D-design, som benyttes af bil- og flyindustrien, samt ingeniør-, maskin- og arkitektvirksomheder. Også underholdningsindustrien bruger den avancerede software.

Autodesk vil implementere QlikView i alle afdelinger og forretningsprocesser på tværs af virksomheden, mens QlikViews virksomhedsløsning vil hente data fra over 30 datasæt og levere information til ansatte på alle niveauer.

"QlikViews bruger-interface er intuitivt og blotlægger hurtigt data i en forretningssammenhæng. Vi har valgt QlikView som vores globale BI-standard for dashboards og analyser, så vi kan levere en reel selvbetjenings-BI-løsning for hele virksomheden," udtaler Jeff Brzycki, kommunikationschef i Autodesk.

Prøv først, køb senere

Den svenske virksomhed QlickTech, der står bag QlikView, sælger sine løsninger efter en prøv-først model. Det betyder, at BI-løsningen bliver implementeret i et omfang, så den potentielle kunde kan bruge løsningen og herefter beslutte, om man vil købe den.

I løbet af de første seks ugers brug af QlikView havde Autodesk 11 dashboards i brug og 30 under udvikling. Autodesk vil hente over 25 års kunde- og produktdata fra flere forskellige kilder, herunder SAP, ind i QlikViews BI-løsning, som led i at øge salg, kundeservice og indtjeningsmuligheder.

"Autodesk er et glimrende eksempel på en virksomhed, der udlever QlikTechs mission om at levere værdifuld data til masserne," siger Tim Wassman, direktør for QlikTech's amerikanske afdeling.

QlikTech har i dag hovedkontor i Radnor, Pennsylvania, har kontorer i mange dele af verden samt 1.100 partnere. QlikTech har 13.000 kunder i 100 lande verden over.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere