Artikel top billede

Populær browser kommer snart til Android

Snart kan Opera-browseren også køre på Android-smartphones.

Computerworld News Service: Opera Software vil udgive den mobile version af browseren Opera til Android-baserede smartphones inden for en måned, skriver den norske virksomhed i et blogindlæg.

Opera Mobile til Android vil give en hurtigere browser-oplevelse ved at anvende hardwareaccelerering samt den såkaldte pinch-to-zoom-funktion, der gør det muligt at zoome mere intuitivt ved at knibe to fingre sammen på skærmen.

De nuværende versioner af Opera Mobile og Opera Mini har to niveauer af zoom: Et for hele siden og et for at zoome ind for at læse tekst. Den nye zoom-funktion kan ifølge Opera zoome fra hele sidebredden og ned til den tekst, man vil fokusere på, i en enkelt flydende bevægelse.

Opera Mobile bliver tilgængelig til alle versioner af Android.

Mini allerede på Android

Opera tilbyder allerede browseren Opera Mini til Android. Denne version sender al webtrafik forbi Operas servere, der komprimerer trafikken, før den når ud til brugeren.

Det betyder, at der sendes mindre data til telefonen, hvilket hjælper på dataregningen, men det betyder desværre også, at browseren ikke kan streame video.

Opera Mobile fungerer som en almindelig browser og foretager al databehandling på telefonen, hvilket ifølge en talsmand for Opera eksempelvis giver bedre JavaScript-ydelse.

Browserkrigen på Android er ved at blusse op. I sidste uge udgav Mozilla en betaversion af Firefox 4 til Android-baserede smartphones, men har ikke sagt noget om, hvornår den endelige version udkommer.

Opera Mobile og Firefox træder således ind på Android-markedet til spillere som Skyfire og Dolphin HD.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere