Artikel top billede

Også ældre udgaver af Macs kan nu benytte NemID, efter at DanID nu har rettet en fejl.

Opgradering giver ældre Macs adgang med NemID

DanID har netop rettet en fejl, som hidtil har udelukket brugere af Apple-computere med PowerPC-processorer fra at benytte NemID.

Det Nets-ejede DanID opgraderede natten til onsdag systemerne til det omdiskuterede fælles logonsystem NemID.
 
Det skete for at rette en fejl, som betyder, at en række ældre Mac-computere med PowerPC-processorer nu får mulighed for at benytte NemID-løsningen.
 
"Det er en opgradering, som skulle have foregået natten til tirsdag. Men vi skød en enkelt dag," siger Jette Knudsen, der er kommunikationschef hos DanID.
 
Ifølge Jette Knudsen skyldes udskydelsen af opgraderingen de problemer, som torsdag i sidste uge ramte DanID. Nedbruddet betød, at landets mere end en million indehavere af en NemID ikke kunne logge på private eller offentlige hjemmesider mellem klokken 18. og 20.30.
 
"Det er jo de samme folk, der arbejder på projekterne. Vi ville hellere have, at de arbejder på den her incident end på releasen. Derfor har vi skubbet releasen en enkelt dag," siger hun.
 
Ifølge kommunikationschefen har DanID frit råderum over, hvornår opgraderingerne kan foregå. Og i dette tilfælde valgte DanID altså at skyde opgraderingen af systemet en dag.
 
"Man skal ikke overbelaste hverken folk eller maskiner," siger Jette Knudsen. 

Adgang med gammel Mac

Hun fortæller, at den eneste feature, som brugerne kommer til at mærke efter opgraderingen, er muligheden for at benytte tjenesten med de ældre PowerPC-computere fra før 2007.
 
Desuden byder opgraderingen på en række rettelser og forbedringer bag kulisserne hos NemID, men dem ønsker Jette Knudsen ikke at fortælle om.
 
Præcis hvor mange borgere, der får glæde af muligheden for at benytte de ældre computere fra Apple er ukendt. Men DanID's vurdering er ifølge kommunikationschefen tusinder.
 
"Vores prognose hedder mellem 10.000 og 15.000," siger Jette Knudsen, der dog er bekendt med andre vurderinger, som eksempelvis Michael Hansen fra Humac, der i Ekstra Bladet estimerer antallet af berørte maskiner til at være omkring 40.000.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere