Artikel top billede

Javafejl knækker NemID op til lønningsdag

Java-fejl blokerer for NemID, og giver problemer med godkendelse af pengeoverførsler i netbanken.

En ny opdatering af Java, som i øjeblikket rulles ud på alverdens computere, giver blandt andet problemer med den omdiskuterede fælles logon-løsning, NemID.
 
Fejlen giver problemer med underskrift og godkendelser af eksempelvis pengeoverførsler på netbanker.
 
Det oplyser DanID på firmaets hjemmeside for NemID.
 
Ifølge firmaet skulle fejlen i Java dog ikke påvirke selve muligheden for at logge på private og offentlige hjemmesider med NemID.
 
På hjemmesiden oplyser DanID at, "første gang man vil godkende for eksempel en kontooverførsel, vil den gå godt, men anden gang vil den i mange tilfælde slå fejl. Brugeren vil få en fejlmeddelelse, som oftest indeholder en opfordring til at logge ind og prøve igen. Fejlmeddelelsen kommer fra den hjemmeside, man er på, for eksempel netbanken, og kan derfor variere."
 
Hos Danske Bank bekræfter vicedirektør i it og udvikling, Peter Trier Schleidt, at problemet også rammer storbankens mange kunder.
 
Han fortæller, at problemet er relateret til NemID, men at det faktisk Oracles nye java-version, som har en fejl, der vil blive rettet. 
 
Problemet vil vokse
Problemet er eskaleret i forbindelse med, at der er kommet en ny Java-version i løbet af den sidste uge," siger Peter Trier Schleidt.
 
Dermed bliver problemet mere udbredt, efterhånden som flere og flere kunder henter den nye, fejlramte version.
 
Ifølge Peter Trier Schleidt kan Danske Banks kunder få hjælp til at indgå nødvendige aftaler på netbanken hos bankens kundeservice. 
   
"Der er ikke noget, der bliver stoppet, og kunderne kan hjælpes. Men det er selvfølgelig irriterende," siger Peter Trier Schleidt, der vurderer, at kun en lille brøkdel af kunderne på nuværende tidspunkt har den nye java-version. 

"I og med det bliver rettet af produktionen lørdag morgen får DanID taget problemet i opløbet, inden det bliver rigtig alvorligt," siger han.  
 
Samtidig ville det i en eventuel alvorlig situation være muligt at hoppe over på en sms-baseret back-up løsning, siger Peter Trier Schleidt.
 
Hos DanID oplyser firmaet på hjemmesiden at "der er ved at blive lavet en rettelse, som vil være aktiv inden for få dage. I mellemtiden er det en god idé at "pakke" sine transaktioner sammen, så man kan sende dem af sted med en enkelt godkendelse." 
 
Desuden henviser DanID til at læse mere om problemet hos Oracle, som står bag Java efter opkøbet af Sun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere