Artikel top billede

Finn Helmer helt uforstående over for brutal fyring

Interview: Finn Helmer har mistet al indflydelse i ComX, selvom han ejer halvdelen af selskabet og fortsat har hundredvis af millioner kroner i klemme. Se hans forklaring her.

Læs også: 

Ny ComX-direktør vil se fremad efter sommer-uro. 

ComX-formand efter Helmer-fyring: Ny chef er bedre.

"Jeg er blevet sat fuldstændig uden for kontrol. Jeg kan kun sidde med fra sidelinjen og håbe på, den nye ledelse kan løfte opgaven." 

Sådan beskriver Finn Helmer sin fremtidige rolle i fiberselskabet ComX, efter selskabets bestyrelse tirsdag meddelte, at han er blevet sat fra bestillingen som administrerende direktør i det selskab, som han stadig ejer halvdelen af. 

Det er ComX' nuværende bestyrelse med Erik G. Hansen i spidsen, der har taget beslutningen om at udskifte Finn Helmer med Ole Madsen, som du kan læse mere om her.

Og det er en beslutning, som kommer helt bag på den tidligere direktør. 

"Alle de succeskriterier, der er blevet opstillet af Nykredit Bank for et år siden, er mere end rigeligt blevet opfyldt. Jeg har stået for en turnaround over de seneste fire år. Dengang jeg startede, havde ComX et negativt driftsresultat på otte millioner kroner om måneden. Nu tre år senere lavede ComX i september 2010 et positivt driftsresultat på knapt 2,7 millioner og et overskud på 600.000 kr.," siger Finn Helmer. 

Ejer fortsat 50 procent

Finn Helmer ejer fortsat 50 procent af virksomheden, og i den aktionæroverenskomst, der i sin tid blev lavet som baggrund for hans investering, lød en del af aftalen, at Finn Helmer skulle tiltræde som direktør. 

"Sådan var aftalen, for at jeg netop kunne være tæt på beslutningerne i den virksomhed, hvor jeg har investeret så mange penge," forklarer Finn Helmer. 

I dag er Finn Helmer fortsat ansvarlig for 200 millioner kroner i lån til ComX, dels gennem kautioner og dels igennem 135 millioner kroner, som han selv har skudt ind i firmaet.

Nykredit har overtaget stemmeretten

At det overhovedet har kunnet lade sig gøre at fyre Finn Helmer fra direktørposten skyldes, at Nykredit Bank, som overtog halvdelen af selskabet fra Jesper Henrik Jørgensen, da han gik konkurs med ejendomsselskabet ADR, har en formel ret til at overtage stemmeretten.

Det skyldes, at aktierne er lagt til sikkerhed for ComX' driftslån. 

"Når man stiller sine aktier til sikkerhed i en bank, betyder det også, at banken kan udnytte panteretten og dermed stemmeretten til at få en konkret og meget aktiv rolle i selskabet," forklarer Finn Helmer

Nykredit Bank har således taget en aktiv rolle og har sat egne folk i bestyrelsen og udskiftet direktionen.

Læs også: Finn Helmer: Jeg er dybt bekymret for ComX




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere