Artikel top billede

Microsoft satser på cloud-økosystem til Hyper-V

Microsoft løfter sløret for referencearkitekturer, undervisningsmateriale og 70 certificerede hosting-leverandører af private Azure-cloudmiljøer.

Computerworld News Service: Microsoft er gået i partnerskab med seks store hardwareproducenter om at levere referencearkitekturer, der bør hjælpe store virksomheder til at bygge private infrastructure-as-a-service-lignende cloudmiljøer.

Dell, Fujitsu, Hitachi, Hewlett-Packard, IBM og NEC er alle hoppet med på vognen som partnere i programmet Hyper-V Cloud Fast Track og har samarbejdet med Microsoft om at levere en slags grundtegninger, der detaljeret beskriver, hvordan deres hardware kan samles og konfigureres til at køre private cloudmiljøer.

Denne offentliggørelse er blot et af flere initiativer fra Microsoft om bedre at kunne støtte organisationer, der er interesseret i at udrulle cloudmiljøer baseret på Hyper-V inhouse eller via en serviceleverandør.

Hyper-V er Microsofts virtualiserings-hypervisor, hvilket er en software, der gør det muligt at køre adskillige styresystemer samtidigt på en enkelt fysisk server.

"Vi mener, at det vil skære måneder af dit projekt og det vil reducere din risiko i forbindelse med oprettelsen af en privat cloud," siger David McCann, som er produktdirektør hos Microsoft.

Hardware-krav gennemgås i detaljer

Microsoft tilbyder for hver af de seks partnere en referencearkitektur, der detaljeret gennemgår hvilken af den relevante partners hardware, man skal købe, samt hvordan man installerer Microsofts software på udstyret.

Arkitekturen HP Cloud Foundation for Hyper-V viser eksempelvis, hvordan man integrerer HP BladeSystem Matrix, Microsoft System Center og Microsoft Windows Server 2008 R2 Hyper-V-softwaren i en privat cloud.

Referencearkitekturerne vil imødekomme en hel række designspørgsmål, såsom hvordan netværks- og storage-lagene designes, hvor mange virtuelle versus fysiske servere, der bør udrulles, og hvordan failover fungerer.

Referencearkitekturer fra Dell, HP og IBM offentliggøres i denne uge, mens de andre leverandører følger inden for den næste måneds tid.

Udover Cloud Fast Track-programmet er Microsoft også begyndt at godkende hosting-leverandører, der formår at levere Hyper-V-baserede cloud-services, under Hyper-V Cloud Service Provider Program. Indtil videre har virksomheden godkendt over 70 leverandører.


Halser efter VMware


Microsoft tilbyder undervisningsmateriale til både organisationer og tredjeparts-systemintegratorer.

Til kunder, der planlægger at bygge private clouds, tilbyder Microsoft et sæt vejledninger, virksomheden kalder Hyper-V Cloud Deployment Guides, som giver instruktioner til, hvordan man opsætter private clouds ved hjælp af en vifte af forskelligt tredjepartsudstyr.

Til integratorer, der arbejder på vegne af store virksomheder, tilbyder Microsoft et nyt program ved navn Hyper-V Cloud Accelerate, som hjælper integratorerne til at opsætte testsystemer samt til udrulning af produktionssystemer. Både Microsoft Consulting Services og partnerne i Microsoft Partner Network vil tilbyde disse services.

"De nye programmer er nødvendige for at hjælpe Microsoft til at sælge Hyper-V og System Center som værende grundlag for interne clouds," bemærker analytiker Derrick Harris fra GigaOm i et blogindlæg.

"Virksomhedens største konkurrent inden for hypervisor-baserede clouds er VMware, som har gjort et fantastisk arbejde med at markedsføre sine mange virtualiserings-produkter som cloud-software. I lyset af VMwares væsentlige føring i både markedsandele og kendskab har Microsoft behov for at hjælpe brugerne til at se forbindelsen mellem Hyper-V og cloud computing, hvis virksomheden ønsker at hale ind på VMware."

Microsoft offentliggjorde disse nye services under virksomhedens konference TechEd Europe, der afholdes i Berlin i denne uge.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere