På billedet Ukraines parlament, Verkhovna Rada.

De bedste it-virksomheder i Ukraine er danske

Den ukrainske forening af softwareudviklere udnævner to danske it-huse som de bedste it-arbejdsgivere i Ukraine.

Lige som herhjemme kåres i Ukraine de bedste it-arbejdspladser. Og to af vinderne i den østeuropæiske konkurrence er danske. Førstepladsen blandt softwareudviklere med mere end 200 medarbejdere er Ciklum, som er dansk ejet, med udvikling i Ukraine, Pakistan og Hviderusland.

Ciklum, der blev etableret i 2002, har i dag mere end 800 ansatte fordelt på udviklingsafdelinger i Ukraine og Pakistan samt kontorer i Danmark, Sverige, Storbritannien, Schweiz, Tyskland og Holland.

Ciklums ledelse er godt tilfreds med den fine vurdering af selskabets ukrainske udviklingsafdelinger.

"Placeringen viser, at vi er på rette spor med de ting, vi gør for at sikre, at vores medarbejdere er glade og tilfredse," udtaler Marina Vyshegorodskikh, HR-direktør, Ciklum.

Også Sitecore til tops
Blandt softwarehuse med mellem 50 og 200 ansatte topper Sitecore Ukraine listen. Sitecore-koncernen har også sine aktiviteter spredt over mange lande, men har dog i modsætning til Ciklum hovedkvarter i Danmark.

De to danske virksomheder arbejder også til en vis grad sammen, fortæller Ciklums marketingkoordinator Christian Arleth Petersen:

"Blandt andet anbefaler Sitecore os at udvikle i  programmeringssproget Sitecore, som ligger til grund for firmaet Sitecores CMS-platform."

Evalueringen af de deltagende virksomheder har virksomhederne selv klaret ved at udfylde et spørgeskema fokuseret på ting som lønniveau, karrieremuligheder, frynsegoder og fællesskabet blandt medarbejderne. 2.650 udfyldte skemaer kom retur fra 20 deltagende it-huse i ni ukrainske byer.

I undersøgelsen kan også læses, at jobstabilitet og løn til tiden tæller højt hos it-ansatte i Ukraine. Ikke mindst efter, at recessionen i 2008-2009 satte en del af arbejdsmarkedet på stand by - også i Ukraine. 

Færre end 50 ansatte
1. Initto
2. Kuadriga
3. Railsware LLC
4. Grid Dynamics
5. SDL Tridion Development Lab Ukraine

Mellem 50 og 200 ansatte
1. Sitecore Ukraine
2. Cogniance
3. Serena Software
4. DataArt
5. Magento

Mere end 200 ansatte
1. Ciklum
2. Luxoft Ukraine
3. Infopulse
4. Materialise
5. ELEKS Software

Organisationen bag den ukrainske model af Danmarks Bedste it-arbejdsplads hedder som nævnt Developers.org.ua.

Hjemmesiden er lige til at gå til bort set fra, at den er på Ukrainsk, hvilket er et østslavisk sprog beslægtet med russisk og hviderussisk, og som skrives med et kyrillisk alfabet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Dropbox Partner Forum 2018

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Premium
Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack
Interview: Der er rigtigt meget, der tyder på, at det er en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hak, vurderer sikkerhedsekspert Peter Kruse. Se hvorfor her.
Computerworld
Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer
Den seneste Windows 10 opdatering kunne i værste fald slette vigtige filer. Microsoft sætter tal på hvor mange der er berørt af den katastrofale fejl.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
En ny tilgang til Cybersecurity gør din forretning stærkere
Mange virksomheder har en forkert tilgang til Cybersecurity, hvor hvert nyt angreb udløser et køb af den nyeste software, på trods af at der hverken er tid eller ressourcer til at sætte sig ind i de nye systemer. Denne strategi er ikke tidssvarende og holdbar i længden og i dette Whitepaper stiller vi skarpt på hvordan I griber tingene rigtigt an.