På billedet Ukraines parlament, Verkhovna Rada.

De bedste it-virksomheder i Ukraine er danske

Den ukrainske forening af softwareudviklere udnævner to danske it-huse som de bedste it-arbejdsgivere i Ukraine.

Lige som herhjemme kåres i Ukraine de bedste it-arbejdspladser. Og to af vinderne i den østeuropæiske konkurrence er danske. Førstepladsen blandt softwareudviklere med mere end 200 medarbejdere er Ciklum, som er dansk ejet, med udvikling i Ukraine, Pakistan og Hviderusland.

Ciklum, der blev etableret i 2002, har i dag mere end 800 ansatte fordelt på udviklingsafdelinger i Ukraine og Pakistan samt kontorer i Danmark, Sverige, Storbritannien, Schweiz, Tyskland og Holland.

Ciklums ledelse er godt tilfreds med den fine vurdering af selskabets ukrainske udviklingsafdelinger.

"Placeringen viser, at vi er på rette spor med de ting, vi gør for at sikre, at vores medarbejdere er glade og tilfredse," udtaler Marina Vyshegorodskikh, HR-direktør, Ciklum.

Også Sitecore til tops
Blandt softwarehuse med mellem 50 og 200 ansatte topper Sitecore Ukraine listen. Sitecore-koncernen har også sine aktiviteter spredt over mange lande, men har dog i modsætning til Ciklum hovedkvarter i Danmark.

De to danske virksomheder arbejder også til en vis grad sammen, fortæller Ciklums marketingkoordinator Christian Arleth Petersen:

"Blandt andet anbefaler Sitecore os at udvikle i  programmeringssproget Sitecore, som ligger til grund for firmaet Sitecores CMS-platform."

Evalueringen af de deltagende virksomheder har virksomhederne selv klaret ved at udfylde et spørgeskema fokuseret på ting som lønniveau, karrieremuligheder, frynsegoder og fællesskabet blandt medarbejderne. 2.650 udfyldte skemaer kom retur fra 20 deltagende it-huse i ni ukrainske byer.

I undersøgelsen kan også læses, at jobstabilitet og løn til tiden tæller højt hos it-ansatte i Ukraine. Ikke mindst efter, at recessionen i 2008-2009 satte en del af arbejdsmarkedet på stand by - også i Ukraine. 

Færre end 50 ansatte
1. Initto
2. Kuadriga
3. Railsware LLC
4. Grid Dynamics
5. SDL Tridion Development Lab Ukraine

Mellem 50 og 200 ansatte
1. Sitecore Ukraine
2. Cogniance
3. Serena Software
4. DataArt
5. Magento

Mere end 200 ansatte
1. Ciklum
2. Luxoft Ukraine
3. Infopulse
4. Materialise
5. ELEKS Software

Organisationen bag den ukrainske model af Danmarks Bedste it-arbejdsplads hedder som nævnt Developers.org.ua.

Hjemmesiden er lige til at gå til bort set fra, at den er på Ukrainsk, hvilket er et østslavisk sprog beslægtet med russisk og hviderussisk, og som skrives med et kyrillisk alfabet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Premium
Langt de fleste offentlige myndigheder halter bagefter med it-sikkerheden
Langt de fleste offentlige myndigheder er stadig ikke nået i mål med it-sikkerheden, viser en ny undersøgelse fra Digitaliseringsstyrelsen.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.