På billedet Ukraines parlament, Verkhovna Rada.

De bedste it-virksomheder i Ukraine er danske

Den ukrainske forening af softwareudviklere udnævner to danske it-huse som de bedste it-arbejdsgivere i Ukraine.

Lige som herhjemme kåres i Ukraine de bedste it-arbejdspladser. Og to af vinderne i den østeuropæiske konkurrence er danske. Førstepladsen blandt softwareudviklere med mere end 200 medarbejdere er Ciklum, som er dansk ejet, med udvikling i Ukraine, Pakistan og Hviderusland.

Ciklum, der blev etableret i 2002, har i dag mere end 800 ansatte fordelt på udviklingsafdelinger i Ukraine og Pakistan samt kontorer i Danmark, Sverige, Storbritannien, Schweiz, Tyskland og Holland.

Ciklums ledelse er godt tilfreds med den fine vurdering af selskabets ukrainske udviklingsafdelinger.

"Placeringen viser, at vi er på rette spor med de ting, vi gør for at sikre, at vores medarbejdere er glade og tilfredse," udtaler Marina Vyshegorodskikh, HR-direktør, Ciklum.

Også Sitecore til tops
Blandt softwarehuse med mellem 50 og 200 ansatte topper Sitecore Ukraine listen. Sitecore-koncernen har også sine aktiviteter spredt over mange lande, men har dog i modsætning til Ciklum hovedkvarter i Danmark.

De to danske virksomheder arbejder også til en vis grad sammen, fortæller Ciklums marketingkoordinator Christian Arleth Petersen:

"Blandt andet anbefaler Sitecore os at udvikle i  programmeringssproget Sitecore, som ligger til grund for firmaet Sitecores CMS-platform."

Evalueringen af de deltagende virksomheder har virksomhederne selv klaret ved at udfylde et spørgeskema fokuseret på ting som lønniveau, karrieremuligheder, frynsegoder og fællesskabet blandt medarbejderne. 2.650 udfyldte skemaer kom retur fra 20 deltagende it-huse i ni ukrainske byer.

I undersøgelsen kan også læses, at jobstabilitet og løn til tiden tæller højt hos it-ansatte i Ukraine. Ikke mindst efter, at recessionen i 2008-2009 satte en del af arbejdsmarkedet på stand by - også i Ukraine. 

Færre end 50 ansatte
1. Initto
2. Kuadriga
3. Railsware LLC
4. Grid Dynamics
5. SDL Tridion Development Lab Ukraine

Mellem 50 og 200 ansatte
1. Sitecore Ukraine
2. Cogniance
3. Serena Software
4. DataArt
5. Magento

Mere end 200 ansatte
1. Ciklum
2. Luxoft Ukraine
3. Infopulse
4. Materialise
5. ELEKS Software

Organisationen bag den ukrainske model af Danmarks Bedste it-arbejdsplads hedder som nævnt Developers.org.ua.

Hjemmesiden er lige til at gå til bort set fra, at den er på Ukrainsk, hvilket er et østslavisk sprog beslægtet med russisk og hviderussisk, og som skrives med et kyrillisk alfabet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.