Artikel top billede

Solid serverstøtte til Wikileaks skudt op i weekenden

Weekenden har været hård for whistleblower-sitet Wikileaks, der har mistet flere samarbejdspartnere ovenpå organisationens seneste afsløringer. Støtterne har dog også været på barrikaderne.

Efter en hæsblæsende arbejdsuge for sladrehank-sitet Wikileaks med lukning af webhotel og dernæst sletningen af domænet fra organisationens DNS-udbyder, ser det nu ud til at den omstridte hjemmeside er landet på nogenlunde sikre fødder igen. 

Over 208 hjemmeside-ejere har i skrivende stund valgt at spejle sitet, og den komplette liste kan ses på Wikileaks' schweiziske hjemmeside
 
Formålet med at spejle Wikileaks er med organisationens egne ord "at gøre det umuligt at fjerne Wikileaks fra internettet."
 
Betalingsvennen smutter
I weekenden mødte Wikileaks ellers yderligere modstand, da online-betalingsselskabet Paypal trak sit stik til PayPal-donationerne til det omstridte site.
 
PayPals begrundelse var ifølge firmaets egen blog, at Wikileaks med sine seneste afsløringer åbenbart er et lyssky foretagende.
 
"Vores betalingsservice kan ikke blive brugt til aktiviteter, der tilskynder til, at fremme, lette eller instruere andre til at engagere sig i ulovlige aktiviteter. Vi har underrettet af kontohaveren (Wikileaks, red.)," skriver PayPal på sin blog
 
Ifølge Wikileaks' Twitter-profil skyldes PayPals lukning, at PayPal er blevet presset til lukningen af den amerikanske regering. 
 
De to parter har tidligere været i totterne på hinanden, da PayPal i januar lukkede for WikiLeaks-donationerne grundet manglen på informationer en pengestrøm, der udløste en mistanke om hvidvaskning af penge.

Donationerne var dog åbne igen dagen efter.
 
Livsforsikringen er delt ud
Selv om Webhotellerne, DNS-udbyderne og flere samarbejdspartnere har gjort livet surt for Wikileaks, havde den Interpol-eftersøgte WikiLeaks-stifter Julian Assange en lille trumf i ærmet, da han i fredags gæstede den britiske avis The Guardian
 
Her gentog han nemlig sit udsagn om, at blandt andet det seneste læk med 250.000 diplomat-dokumenter samt mange andre læk er blevet spredt til over 100.000 mennesker og uploadet på torrent-sites i en fil beskyttet af en 256 bit kryptering, der betragtes som værende ubrydelig.
 
"Hvis noget skulle ske os noget, vil nøglerne automatisk blive udløst. Derudover er Cablegate-arkiverne i hænderne på flere nyhedsredaktioner. Historien vil vinde. Verden vil blive et bedre sted. Vil vi overleve? Det afhænger af dig," svarer Julian Assange de nysgerrige læsere, der ville vide, hvordan han beskytter sig selv.
 
Al ståhejet omkring Wikileaks er opstået, efter sitet først offentliggjorde tusindvis af krigs-dokumenter fra Irak- og Afghanistan-krigen.
 
I forrige uge ydmygede sitet ikke mindst den amerikanske regering med afslørende og lidet flatterende dokumenter fra amerikanske diplomater om udenlandske forhold i den såkaldte Cablegate-sag.
 
Indtil videre er der kun blevet offentliggjort en brøkdel af de lovede 250.000 dokumenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere