Artikel top billede

Foto: Ernst Tobisch

4G-effekten kan blive begrænset for Telia

Der er ikke tale om at kvantesprang med overgangen fra 3G til 4G, og derfor er det heller ikke så kritisk at komme først, vurderer analytiker.

Læs også: Nu er det her: Telia lancerer 4G i Danmark

Telia lancerer 4G-mobilnet som det første selskab i Danmark.
 
Både Telia og TDC har kæmpet hårdt for at komme først, men det bliver altså Telia, der løber af med titlen, i det selskabet netop har meddelt, at det lancerer 4G i dag, torsdag. 
 
Men analytiker Brian Troelsen fra IDC ser det ikke nødvendigvis som vigtigt at komme først.
 
"Jeg er i tvivl om, hvorvidt det er så kritisk at komme først eller ej," siger han.
 
Han bruger teleselskabet 3 som eksempel.
 
"Hvis vi kigger på, hvad der skete med 3G, så var 3 først og fik en god position på markedet, men de andre er i løbet af relativt kort tid kommet godt med og har også fået pæne markedsandele," fortæller han. 
 
Fortsat førende
3 er dog fortsat Danmarks førende udbyder af mobilt bredbånd målt på markedsandele, men det mobile bredbånd havde en hård begyndelse, inden det for alvor buldrede af sted mod de mere end 700.000 abonnenter, der er i de danske mobilnet i dag.
 
"Problemet ved at komme først er, at man risikerer at få børnesygdommene. Det var det, der ramte 3 i begyndelsen, men selskabet sidder dog godt på markedet i dag," siger Brian Troelsen.
 
Der vil være kunder
4G er et populært navn anvendt for den teknologi, der hedder LTE, og den giver teleselskaberne mulighed for at tilbyde både mere kapacitet og båndbredde i mobilnettet.
 
"Springet fra 2G til 3G er større end springet fra 3G til 4G. Båndbredden i 3G er passende for mange. Det var et kvantespring at gå fra 2G til 3G, fordi det gav muligheden for at bruge data, mens overgangen til 4G egentlig bare er mere data," siger han.
 
Brian Troelsen tror dog, at der vil være kunder til mobilt bredbånd via 4G. 
 
"Flere og flere går over til ren mobil på både tale og data, og der kan det være rart at være på 4G-net i stedet for et 3G-net," fortæller han.
 
Mens Telia torsdag lancerede 4G, har TDC intentioner om at lancere det til januar.

Læs også: Nu er det her: Telia lancerer 4G i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere