Artikel top billede

Mens markedet for e-readere domineres af Amazons Kindle, er det Apples iPad, der fører an på tablet-markedet.

Hvad er bedst for dig - en e-reader eller en tablet?

De fuldfede multimedie-tablets er ved at stjæle forbrugernes gunst for næsen af de dedikerede e-readere. Hvad vælger du?

I en ny rapport om salget af dedikerede e-readere forudser Gartner, at der ved årets udgang vil være solgt 6,6 millioner enheder på verdensmarkedet.

Det er en stigning på 79,8 procent i forhold til salget i 2009. Allerede næste år vil salget dog stige med yderligere 68,3 procent i forhold til i år, så det samlede antal e-readere, der langes over disken, vil nå op på 11 millioner.

Men det er ingen ting sammenlignet med markedet for fuldfede tablets som Apples iPad og Samsungs Galaxy.

I en rapport i oktober vurderede Gartner, at salget af tablets på verdensplan vil nå op på 54,8 millioner enheder i 2011. Det tal vil i 2014 være steget til 208 millioner enheder.

"Markedet for e-reader-enheder ... er blevet overfyldt og er i risiko for at blive en slags handelsvare på grund af udviklingen i tilstødende markeder som eksempelvis markedet for medie-tablets," vurderer Gartner.

Kun plads til en gadget i din taske?

Mens de helt klare fordele ved e-readere er, at deres skærme er behagelige at se på selv ved lang tids læsning, at de har lang batteritid og ikke koster det helt store, så kommer de til kort, når det handler om egentlige multimedie-egenskaber.

Selv om tablets typisk koster en helt del mere end e-readere, er anvendelsesmulighederne også så meget større.

"Tablets kan tilbyde en overbevisende oplevelse med elektroniske magasiner og aviser på grund af deres anvendelse af displays, der viser farver og understøtter video. Ved at inkorporere e-reader-funktionalitet kan medie-tablets udføre mange forskellige funktioner, inklusiv at understøtte e-reader-applikationer," lyder det fra Gartner.

Stort set alle producenterne af e-readere har i dag udviklet applikationer, der kan køre på smartphones, tablets og desktop-computere.

Senest har Google meldt sig på banen med Google ebookstore, der indeholder tre millioner digitale bøger, som brugerne kan læse via forskellige applikationer.

"Vi tror, at få slutbrugere vil købe bade en e-reader og en medie-tablet, så det er vigtigt, at e-readere opretholderer en pris-fordel," lyder vurderingen hos Gartner.

Hvad bliver dit valg, hvis Gartner har ret i, at slutbrugere generelt vil vælge enten en e-reader eller en tablet. Og hvorfor?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere