Artikel top billede

Han kom først. Telia lancerer torsdag 4G-mobilnet i København, Aarhus, Aalborg og Odense. Foto: Ernst Tobisch (Foto: Ernst Tobisch)

Telia-topchef: Vi ruller 4G hurtigt ud fra maj

Interview: Det kommer til at gå stærkt med udrulningen af 4G-mobilt bredbånd til maj næste år, fortæller administrerende direktør Jesper Brøckner fra Telia.

Læs også: Nu er det her: Telia lancerer 4G i Danmark

Tager fart i maj

Telia har i første omgang fokuseret på at få de største byer med, men inden udgangen af 2011 skal 75 procent af befolkningen være dækket af 4G-mobilt bredbånd, der baserer sig på den såkaldte LTE-teknologi.
 
Det store ryk kommer ifølge Jesper Brøckner til maj næste år.
 
Årsagen er, at IT- og Telestyrelsen fra dette tidspunkt tillader teleselskaber at benytte hvilken som helst teknologi i deres 900 og 1800 megahertz-frekvensbånd.
 
Telias netværk er baseret på 1800 megahertz-frekvensbåndet, som kræver, at afstanden mellem mobilantenner skal være kortere, end hvis det var 900 megahertz-frekvenser, som TDC og Telenor oprindeligt har bygget deres net efter.
 
"Vi har måttet bygge langt flere sites, hvilket har kostet langt flere penge og har været lidt af en hæmsko, men det bliver en fordel nu, hvor vi får softwaren ud på de her 1800-sites," forklarer Jesper Brøckner.
 
Mens Telia udbygger sit 4G-net, fortsætter selskabet også med udbygning af 3G-nettet, der skal dække 98 procent af befolkningen ved udgangen af 2011. 

Hang i håndbremsen

Jesper Brøckner erkendte under præsentationen af 4G, at Telia har "hængt i håndbremsen" i forhold til 3G, fordi selskabet kom sent i gang med at udbygge nettet.
 
"Vi har måttet leve med, at nogle peger fingre og annoncerer, at de er bedst i test, og vi ikke har været blandt de to foretrukne, men vi ønsker at blive den foretrukne. Derfor er dette det første skridt, mens det andet er at få den bedste dækning hurtigt i Danmark. Jeg tror godt, at vi kan tage den titel på os ved udgangen af 2011," siger han.
 
Telia-topchefen regner med, at det i første omgang bliver nogle helt bestemte erhvervssegmenter, der tager 4G i brug.

Han fremhæver som eksempel fotografer, der har behov for en hurtig sende-hastighed, når de skal sende billederne af sted.
 
Computerworld så en demonstration af et 4G-modem i Telias butik på Amagertorv i det indre København, hvor modemet hentede med 40,6 megabit og sendte med 24,4 megabit. Hastigheden er dog afhængig af, hvor mange brugere der er koblet på mobilantennen.

Læs også: Nu er det her: Telia lancerer 4G i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere