Artikel top billede

Skyline bor sammen med ejerselskabet ELRO i Randers (Foto: ELRO Erhverv A/S)

Danske Skyline-kunder i sort efter opdateringsfejl

En fejl i forbindelse med en opdatering af internetleverandøren Skylines back-bone afbrød fredag netforbindelsen hos en del af kunderne.

Kunder hos den ELRO-ejede internetleverandør Skyline, som tidligere har været ramt af nedbrud, havde fra natten til fredag og et stykke ind i weekenden problemer med at komme på nettet.
 
Det skyldes en fejlet opdatering af en række core-switche i selskabets backbone, fortæller firmaets tekniske direktør, Michael Vinter.
 
"Vi skulle lave en softwareudrulning på en del af vores net. Det gik der en ting galt omkring, og det ramte så en mindre del af vores kunder natten til fredag," siger han.   
 
Uden internet fredag
Resultatet af, at opdateringen fejlede blev, at en række kunder først igen havde internetforbindelse i løbet af fredagen, mens ganske få kunder ifølge Michael Vinter først fik forbindelsen igen lørdag.
 
"Selvfølgelig er vi kede af det, når en fejl påvirker vores kunder. Men vi ser det ikke som en stor eller alvorlig fejl. Der er rigtig mange kunder som slet ikke har været berørt," siger Michael Vinter. 
 
Opdatering forvirrede udstyr
Problemet opstod ifølge Michael Vinter, fordi noget af firmaets netværksudstyr reagerede negativt på opdateringen af core-switchene i firmaets backbone.
 
Og fordi core-switchene reagerede forskelligt på den nye software, var det ifølge Michael Vinter langtfra alle kunder som blev berørt. 
 
Skyline har gennem hele processen fået hjælp til at løse de tekniske problemer af leverandøren af udstyret, fortæller den tekniske chef. Derfor er det også leverandøren, som foretager den fejlramte softwareudrulning.
 
Ifølge Michael Vinter venter firmaet nu på en rapport fra leverandøren om den dybereliggende årsag til, at fredagens fejl kunne opstå. Det ligger dog fast, at problemerne skyldes en fejl i den software som blev rullet ud natten til fredag.
 
Han fortæller, at det trods problemerne lykkedes at rulle den nye software ud. Derfor blev det ikke nødvendigt at rulle softwaren tilbage.
 
Imidlertid reagerede udstyr på nogle lokationer negativt på den nye software. Og det er disse problemer, som firmaet har taget hånd om, fortæller Michael Vinter 
 
Kunder klagede over information
Det Randers-baserede Skyline, der blandt andet benytter Wimax for at nå ud til kunderne, har samlet set omkring 50.000 kunder, og af disse er omkring 30 procent erhvervskunder. Firmaet har sit eget fibernet og udvider dagligt dækningen på Sjælland, fortæller den tekniske direktør.
 
Ifølge Computerworlds oplysninger har flere kunder kritiseret Skyline for ikke at oplyse godt nok om fredagens driftsproblemer og driftsstatus.
 
"Jeg synes, vi har gjort rigtigt meget for løbende at opdatere, både på hjemmesiden og på telefonen," siger Michael Vinter.
 
Men han medgiver, at firmaet det ikke overholdt alle udmeldte tidspunkter for hvornår nettet ville være tilbage.

"For langt størsteparten af kunderne har tidspunktet holdt, men der har været enkelte, som har oplevet, at tidspunkterne ikke passede," siger Michael Vinter.

Sidste gang Skyline havde et større nedbrud kaldte den administrerende direktør nedbruddet for en succeshistorie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere