Artikel top billede

Krav til konsulenterne: Hurtighed og kreativitet

For mange chefer i konsulentbranchen bliver tilpasning til markedet den største udfordring fremover.

Computerworld har ud fra Deloittes It-vækstbarometer 2010, hvor godt 300 danske it-topchefer har bidraget, tidligere skrevet om tendenserne blandt software- og hardware-topcheferne.

Nu ser vi på, hvad konsulent-spidserne forventer sig af fremtiden og noget af det, som de forudser, er stigende vanskeligheder med at tilpasse sig markedet.

Hver fjerde anser det som den væsentligste ledelsesmæssige udfordring i de næste par år mod 18 procent for den samlede it-branche.

Sidste år vurderedes kun 16 procent denne udfordring som den største.

"Det peger på, at konsulenterne fremadrettet skal være endnu mere kreative og reagere endnu hurtigere for at kunne levere, hvad kundernes efterspørger eller måske ikke efterspørger," siger Kim Gerner, partner og leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.

Nu skal der hyres

Cheferne i konsulent-branchen kommer dog også med en positiv udmelding, som bør få de ledige til at spidse ører.

Konsulent-bosserne sætter nemlig barren højt i forhold til, hvordan antallet af medarbejdere vil udvikle sig i det kommende år.

"Særligt konsulenterne er optimistiske. Otte ud af 10 (81 procent) forventer stigning i beskæftigelsen. Og næsten halvdelen (48 procent) forventer, at antallet af medarbejdere vil stige med mere end 10 procent," lyder meldingen fra Kim Gerner.

Selvom it-branchen generelt fokuserer meget på medarbejderudfordringen, markerer konsulent/service-branchen sig særlig stærkt på området.

Mere end hver tredje (36 procent) forventer, at rekruttering og fastholdelse af medarbejderne bliver den største udfordring for virksomhedens vækst i de næste par år. For markedet generelt er andelen 29 procent.

Det kan have noget at gøre med, at konsulentbranchen indtil nu har været hårdt ramt i forhold til andre brancher på netop beskæftigelsen.

Sammen med distributørerne/forhandlerne har cirka en tredjedel oplevet nedgang i beskæftigelsen i forhold til sidste år, og samtidig har kun en tredjedel oplevet en stigning i antallet af medarbejdere.

Indtjeningen har skuffet

Samtidig med, at beskæftigelsen er faldet, har tallene på bundlinjen også skuffet.

Hos 36 procent af konsulent-virksomhederne har indtjeningen i år ikke levet op til budgettet. For it-branchen generelt er det tal 28 procent.

Det tal understøttes af, at 16 procent af konsulenterne har oplevet en faldende indtjening i indeværende år i forhold til sidste år.

Til gengæld forventer 80 procent, at indtjeningen i det kommende år vil stige, og ingen af konsulent-topcheferne tror, at den direkte vil falde. Hele 81 procent forventer også en stigende omsætning.

På krisesiden lader konsulent-cheferne også til at vende det positive blik mod en fremtid med et muligt opsving. 69 procent forventer, at den værste del af den økonomiske recession er overstået for deres virksomhed mod 66 procent for it-branchen som helhed.

15 procent har slet ikke oplevet krisen, og 12 procent svarer at den værste del endnu ikke er overstået.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere