Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC får færre klager: Nu skal der fyres over 600

Blandt andet på grund af færre fejl i produkterne og færre kundekald er en række medarbejdere nu blevet overflødige, lyder det fra TDC.

Heller ikke 2011 bliver et år uden massefyringer i TDC.
 
Mere end 600 stillinger ryger formentlig i det kommende kalenderår.
 
Det står nu klart, efter at ledelsen i TDC i sidste uge forhandlede sig frem til fratrædelsesvilkår for 2011 med de tre fagforeninger i TDC; akademikernes AC, teknikernes Dansk Metal samt ledernes og specialisternes LTD.
 
"Vi skal næste år fortsat tilpasse og nedlægge samme antal stillinger, som vi har nedlagt i år," fortæller kommunikationsdirektør Mette Refshauge fra TDC.
 
Fyringerne bliver kritiseret af Dansk Metals afdeling for ansatte i Østdanmark, Tele Øst. Her er der undren over, at der er behov for at afskedige ansatte, når selskabet tidligere på måneden havde råd til at tilbagekøbe aktier for ni milliarder kroner.

Størstedelen af de tilbagekøbte aktier blev købt hos TDC's hovedaktionær, det kapitalfondsejede selskab NTC.
 
"Jeg forstår godt den kobling, som foreningerne laver, hvor de udtrykker utilfredshed. Det skal de selvfølgelig gøre, men når vi skal og kan tilpasse forretningen, så hænger det sammen med, at vores kobberlinjer falder med 125.000 om året," siger hun og tilføjer:
 
"Samtidig har vi færre kald til kundecentrene og færre fejlrettelser på vores ting."
 
På den baggrund har TDC-ledelsen vurderet, at der fremover er behov for færre medarbejdere til at løse opgaverne.
 
Over 600 stillinger i spil
Der er i 2011 udsigt til, at 440 stillinger med Dansk Metal-medlemmer bliver nedlagt, men det samlede tal bliver højere.
 
"Der vil være et par hundrede oveni, hvis vi regner LTD og AC oveni. Det modsvarer det niveau, som vi har set i år," siger Mette Refshauge.
 
Det står endnu ikke klart, hvilke grene af TDC der bliver hårdest ramt.
 
"Det er ikke øremærket til bestemte områder, men man laver en fordeling mellem foreningsområderne (AC, LTD og Dansk Metal, red.). Og deres medlemmer er fordelt på tværs af forretningen," forklarer Mette Refshauge.
 
Hun pointerer, at antallet af fyringer vil være lavere end antallet af nedlagte stillinger. Det hænger sammen med, at nogle eksempelvis vil blive genplaceret andre steder i koncernen, mens andre stillinger ikke bliver genbesat.

30. september havde TDC Koncernen 10.665 ansatte, hvoraf 9.432 var danske stillinger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere