Artikel top billede

BI-markedet er under voldsom forandring

Business Intelligence er på vej over på helt nye typer enheder. Det vil få afgørende betydning for både leverandører og brugere.

Læs også: Sådan fungerer business intelligence

Computerworld News Service: De førende virksomheder inden for business intelligence og anden forretningsanalyse bliver ifølge analytikere fra Gartner nødt til at forholde sig til fire tendenser, heriblandt forretningssoftware på mobile enheder.

"Markedet for BI og forretningsanalyse er under udvikling," siger analytiker Neil Chandler fra Gartner.

"I 2014 vil forvandlingen af BI fra noget, der hører it-afdelingen til, og som centrerer sig om rapporter, være stort set gennemført for et stort antal organisationer."

Disse forandringer vil ifølge Chandler ændre, hvilke typer af BI, organisationerne anvender. De vil ændre, hvordan de indkøber løsningerne, og hvor de indkøber dem fra. De vil også forandre, hvordan information bruges i beslutningsprocesserne, siger han.

Gartner mener, at de førende virksomheder inden for business intelligence bør udnytte de teknologiske, markedsmæssige og ledelsesmæssige tendenser, "der vil forandre feltet inden for få år."

Her er hovedtendenserne

Gartner har identificeret fire nøgleprognoser for BI for at hjælpe organisationer til at planlægge det kommende år og tiden fremover:

- I 2013 vil 33 procent af al BI-funktionalitet anvendes fra håndholdte enheder.

- I 2014 vil 30 procent af analyse-applikationerne anvende funktioner direkte fra hukommelsen for at øge skalerbarheden og den beregningsmæssige hastighed. Applikationerne vil være proaktive, forudsigende og prognosticerende.

- I 2014 vil 40 af udgifterne til forretningsanalyse gå til systemintegratorer fremfor softwareleverandører.

- I 2013 vil 15 procent af BI-udrulningerne kombinere BI, kollaborativ og social software i samlede beslutningsunderstøttende miljøer.

Ved slutningen af sidste år sagde Gartner, at it-direktørerne er nødt til at sørge for, at BI-projekter behandles som "en kulturel forandring af forretningen i stedet for som et it-projekt."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også: Sådan fungerer business intelligence




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere