Artikel top billede

It-mand finder hul i Chrome: Får stor dusør af Google

Google har udbetalt den hidtil største dusør til en udvikler, der har fundet sårbarheder i Chrome.

Google har med omgående virkning lukket 16 sårbarheder i Chrome og er vældig tak skyldig til udvikleren Sergey Glazunov, der opdagede en af de mest kritiske sårbarheder.

Det har nu udløst den hidtil største dusør, som Google hidtil har udbetalt, for oplysninger om en enkelt sårbarhed, nemlig 3.133 dollar - knap 18.000 kroner.

Sårbarhederne, som sikkerhedsopdateringen 8.0.552.334 har rettet, eksisterede en lang række steder - blandt andet i udvidelses-support, den indbyggede PDF-læser og andre steder.

 
En kritisk sårbarhed
13 af sårbarhederne er klassificeret som 'high,' der er Googles næst-voldsomste klassificering. To blev klassificeret som 'medium,' mens en enkelt er klassificeret som den alvorligste kategori, 'critical.'

Den sidstnævnte var den, som Sergey Glazunov opdagede. Han bliver den første nogensinde, der modtager Googles største dusør, der hedder "elite Chromium Security Reward,' som gives for opdagelsen af kritiske sårbarheder.

Topdusørens størrelse blev hævet sidste sommer fra de oprindelige 1.337 dollar - omkring 8.000 kroner. Det skete under en uge efter, at Mozilla hævede dusøren for at finde bugs i Firefox til 3.000 dollar.

I alt modtager Sergey Glazunov 7.470 dollar - knap 43.000 kroner - for opdagelsen af i alt 16 sårbarheder.

Gårsdagens sikkerhedsopdatering er den tredje, siden Google opdaterede Chrome i begyndelsen af december.

Kører man Chrome på Windows, Mac OS X eller Linux kan man downloade Chrome 8 fra Googles website. Kører man allerede Chrome, vil opdateringen ske automatisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere