Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk Dell-chef: Derfor har jeg opsagt min stilling

Interview: Stig Jørgensen forlader med omgående virkning posten som administrerende direktør for Dell Danmark. Se hans forklaring her.

Læs også: Breaking: Dell mister sin danske topchef.

"En samling af mange forskellige fornemmelser."

Sådan begrunder den danske Dell-chef, Stig Jørgensen, sin beslutning om at trække sig fra posten som øverste chef for den danske afdeling af amerikanske Dell, der i Danmark omsætter for 420 millioner kroner om året og har omkring 450 ansatte.

"Min beslutning skyldes ikke én specifik ting, der har gjort, at jeg ikke vil være med. Jeg synes bare, at jeg er nået til det punkt, hvor jeg har bidraget med det, som jeg kan. Fire år på posten føles for mig som en passende tidslinie," siger han.

Beslutningen skyldes mere, at Stig Jørgensen ikke længere føler, at han har den nødvendige energi til at lede selskabet.

"Når man sidder i en jobfunktion, hvor man som leder skal stå frem og brænde igennem, så kommer der vel et tidspunkt, hvor man får lyst til at gå nye veje. Jeg er nået frem til, at det er godt for mig, og det er godt for Dell," siger han.

I de fire år har han med egne ord drevet Dell "igennem et stort og krævende udviklingsarbejde," hvor Dell er blevet transformeret fra at være et hardware-selskab til at være et solutionsselskab. Det kan du læse mere om her.

Behov for nye opgaver

"Og jeg har i den sammenhæng behov for nye opgaver i nyt regi. Jeg føler, at jeg har bidraget på væsentlige områder i transformationsprocessen og ved at være frontfigur. Nu synes jeg, at det er tid til at tage mod nye udfordringer," siger Stig Jørgensen.

Beslutningen om at trække sig som topchef begyndte at spire i efteråret og blev modnet i vinteren.

"Det var vel i efteråret, at jeg gjorde op med mig selv, at det var den vej, jeg ville," siger han.

For nogle dage siden fik bestyrelsesformand Henrik Thomsen besked, og i dag har Stig Jørgensen så sidste dag på kontoret.
Den norske landechef, Michael Jacob, overtager ansvaret for den danske forretning, indtil Dell har fundet en ny topchef til den danske forretning.

Den hurtige exit skal man ifølge Stig Jørgensen imidlertid ikke lægge noget drama i.

Det skyldes dels, at Dell skifter forretningsår per 1. februar, dels at det efter både hans og Henrik Thomsens mening ikke giver nogen mening at have en afgående direktør rendende.

"Så derfor har vi valgt at gøre det på denne måde," siger han.

Hvad glæder du dig mest til at slippe for?

"Jeg ved ikke, om der er noget, som jeg decideret ønsker at slippe for.

Jeg har jo fungeret som administrerende direktør for Dell i fire år og har før det været administrerende direktør i forskellige sammenhænge i 12 år. Der er 'pros and cons,' der følger med en ledende rolle, og dem har jeg det fint med. Så det kan man ikke sige."

Har Dell brug for en direktør, der kan noget, som du ikke kan?

"Efter jeg har lagt al min energi og drive i Dell i fire år, er tiden moden til, at der skal fornyet energi til. Sådan vil det altid være. Nogle gange er der brug for nye sjæle og nye tanker. Jeg synes jo, at jeg har ydet en væsentlig indsats for Dell i selskabets udviklingsfase.

Jeg er sikker på, at Dell vil finde en efterfølger, der kan gøre noget tilsvarende."

Ikke klar med nyt job

Stig Jørgensen har ikke for tiden et andet job på bedding, men har kig på blandt andet it-sektoren og cleantech-sektoren, hvor han ser en spændende udvikling.

Dell har i Danmark tradition for hyppigt at skifte landechefer. Stig Jørgensens forgænger, Michael Meister, sad således i stolen i blot ni måneder.

Han afløste Guy Auger, der besad jobbet i godt tre år, mens hans forgænger, Carsten Hasselbalch, havde den danske topstilling i blot syv måneder.

Han afløste Henrik Thomsen, der var direktør i knap fire år.

Læs også: Breaking: Dell mister sin danske topchef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere