Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Nye Facebook-regler gør dit privatliv mere usikkert

Med nye regler for hvilke data Facebook-udviklerne kan indsamle, er der revet store sikkerhedshuller i det populære netværkssite, mener flere sikkerhedseksperter.

Aldrig har det været nemmere at få hevet informationer fra dig på Facebook.
 
For med en ny tilladelsesformular kan tredjepartsudviklere nemlig få adgang til din hjemadresse og dit mobilnummer, uden, at udvikleren på forhånd er godkendt eller blåstemplet af Facebook.  
 
"Du kan eksempelvis forestille dig, at internet-skurke kunne udarbejde en app, der indsamler mobil-numre, og derefter sælge oplysninger til sms-spammere," skriver sikkerhedsselskabet Sophos på sin hjemmeside i anledning af de nye muligheder for udviklerne. 

Ringer til overtakserede numre

Den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse fra selskabet CSIS Group ryster også på hovedet over den manglende kontrol over applikationerne på Facebook.
 
"Brugerne forholder sig overhovedet ikke til, hvem de giver oplysninger til. De tænker i stedet over, hvor mange oplysninger de er villige til at afgive i forhold til deres nysgerrighed over at se en applikation," siger Peter Kruse.
 
Han forklarer, at brugernes sms-numre snildt kan høstes automatisk. Derefter kan numrene kombineres med en sms-konkurrence, hvor deltagerne skal ringe ind til et nummer med svarene.
 
"Deltagerne ved dog ikke altid, om de ringer til et telefonnummer med overtakserede priser," lyder det fra Peter Kruse.
 
Gavner ikke brugerne
Sikkerhedseksperten hæfter sig ved, at brugerne afgiver flere og flere oplysninger.

Og han spørger retorisk, hvem den udvikling egentlig er til gavn for. 
 
"Udviklingen gavner kun apps-udviklerne og ikke brugerne. Og mange apps-udviklere vil med udvidede muligheder for brugeroplysninger være fristet til at høste data, der senere kan misbruges," forklarer Peter Kruse.
 
Han er derfor helt på linje med sikkerhedsselskabet Sophos, der opfordrer til, at Facebook-apps skal godkendes af Facebooks sikkerhedsafdeling, inden de bliver sendt på markedet.
 
"Når Facebook åbner for afgivelsen af flere og flere data, så burde selskabet også tage konsekvensen og stramme op på sikkerheden. I det mindste kunne Facebook tage stikprøver af de mange applikationer," mener Peter Kruse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere