Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Askeskyen pustede til videomøder

Da flyene sidste år stod stille på grund af askeskyen fra Island, begyndte erhvervslivet at tænke i nye mødebaner. Det kan nu ses i statistikken over videokonferencer.

De danske virksomheder har taget videokonferencen til sig.

Askeskyen, der sidste år lukkede lufthavne i hele Europa, betød at mange virksomheder begyndte at tænke i alternative mødeformer. Det kan nu direkte aflæses i tal fra Danmarks Statistik, der offentliggøres i IT- og Telestyrelsen rapport, Det Digitale Samfund.

Den viser, at brugen af videomøder blandt virksomheder er steget fra 12 procent i 2009 til 14 procent i 2010. Dermed ser den energivenlige og økonomiske mødeform ud til at have vundet indpas i danske organisationer.

Det er dog primært de store virksomheder med flere end 100 ansatte, der har indført videomøder, men i den gruppe bruger næsten hver anden virksomhed videokonferencer.

I det offentlige bruger knap fire ud af ti offentlig myndighed videomøder. Udbredelsen er størst i statslige myndigheder og lavest i kommuner med under 40.000 indbyggere.

Millioner af tons CO2

En oplagt besparelse, udover penge til flybilletter og kørepenge, finder man på CO2-budgettet. Ved at udskifte møderejser med videomøder har DONG Energy for eksempel reduceret sit CO2-udslip betragteligt.

DONG Energy har hovedkvarterer i Skærbæk ved Fredericia og kontorer spredt ud over Skandinavien og Nordeuropa. Derfor var det en oplagt beslutning at reducere antallet af rejser mellem kontorerne.

Videomøderne har givet selskabet mulighed for at reducere den tid, som de ansatte bruger på at rejse, og det har samtidig fjernet rejseomkostninger for et væsentligt antal millioner danske kroner årligt.

DONG Energy har i dag skabt en løsning med 80 video-endepunkter, med 20 mere på vej, samt seks telepresence-anlæg til lokationer i København, Skærbæk, Hørsholm, Stavanger og London, beretter Lars Retz Johansson, projektleder hos DONG Energy

"Vi har 6.000 medarbejdere, som arbejder på mange steder, der ligger tusindvis af kilometer fra hinanden. Skulle medarbejderne kunne kommunikere sammen uden rejser, var vi nødt til at opjustere og udvide vores allerede eksisterende videoaktivitet, og skabe en løsning, der kunne være med til at støtte vores miljøbevidste strategi."

Klimamæssigt betyder videomøderne, at DONG sparer omverdenen for 743 tons CO2-udslip om året, og energivirksomheden forventer at reducere udslippet yderligere med mere end 50 procent i løbet af de næste 10 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere