Artikel top billede

Her er verdens it-chefers Top 10-teknologier

Verdens CIO'er har talt: Teknologisk vil 2011 stå i cloud computing og virtualiseringens tegn. Og skyerne vokser meget hurtigere end forventet.

Hvis man gerne vil vide, hvilke teknologier, it-afdelingerne kommer til at prioritere højest i det kommende år, så skal man da bare tage og spørge en ordentlig bunke it-ledere fra store virksomheder rundt omkring i verden.

Det har analysehuset Gartner gjort, og svarene findes nu i rapporten Gartner Executive Programs Worldwide Survey. Flere end 2.100 CIO'er har svaret på, hvilke teknologier, der får størst betydning for deres arbejde i 2011.

Svarene er måske ikke overraskende, men sætter dog en fed streg under den store betydning af cloud computing og virtualisering af serverrummene.

Mere end halvdelen af it-cheferne peger således på cloud computing som deres prioritet nummer et, skarpt efterfulgt af virtualisering.

De nøjagtigt 2.014 adspurgte CIO'er i 50 lande og 38 forskellige industrier repræsenterer offentlige og private virksomheder, der tilsammen bruger mere end 880 milliarder kroner på it.

It-budgetterne forventes ikke at blive meget større i 2011, oplyser Gartner. Muligvis blot en enkelt procent.

Letvægts-it sparer penge

It-cheferne og it-afdelingerne har været klemt mellem de beskedne stigninger i it-budgetterne og behovet for vedligeholdelse af it-systemerne, mener Mark McDonald, group vice president hos Gartner.

"De nye letvægts-teknologier som cloud computing, SaaS og it-modeller med social software, sætter it-cheferne i stand til at omdefinere it og sætte mere fokus på vækst og den strategiske betydning af it. Det mangler mange organisationer stadig at gøre noget ved," siger han. 

Han peger på, at de beskedne ressourcer, der er til rådighed for it-afdelingerne, understreger nødvendigheden af at tage cloud computing og virtualisering til sig.

"Det er grunden til, at så mange CIO'er i undersøgelsen nævner cloud og virtualisering. De to ting er nemlig meget brugbare i den nuværende økonomiske virkelighed, fordi man simpelthen sparer penge på budgettet."

De 10 vigtigste teknologier i 2011

Verdens it-chefer forventer at købe cloud-services meget hurtigere end oprindeligt forventet af Gartner.

I dag har tre procent af CIO'erne det meste af deres it kørende på cloud eller SaaS, men i løbet af de næste fire år forventes det tal at være steget til 43 procent.

De penge, it-cheferne sparer på cloud og virtualisering, forventer de til gengæld ikke bare at pumpe tilbage til forretningen. De ser tværtimod besparelserne som grundlag for at finansiere i ny infrastruktur og starte nye projekter.

Denne type finansiering, hvor besparelser altså udgør det økonomiske grundlag, forventer Gartner bliver standard i mange virksomheder, eftersom der ikke er tegn i sol og måne på, at it-budgetterne vil finde deres vante høje niveau fra 2008 før engang i 2014.

Disse teknologier prioriterer verdens it-chefer højest i 2011:

Cloud computing
Virtualisering
Mobile teknologier
It management
Business intelligence
Networking, stemme- og data-kommunikation
Enterprise-applikationer
Collaboration-teknologier
Infrastruktur
Web 2.0




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere