Artikel top billede

Foto: Jørgen True.

Telestyrelsen klar med lejepris for TDC's fibernet

Det er nu afgjort, hvad det skal koste at leje sig ind i TDC's fibernet.

TDC sidder tungt på den danske teleinfrastruktur via fastnet, og derfor har teleselskabets netværk historisk set været reguleret af IT- og Telestyrelsen.
 
På den måde har andre udbydere fået adgang til at levere produkter på TDC's net.
 
Fiber var dog ikke en reguleret teknologi, da TDC i november 2009 købte Dongs fibernet i Nordsjælland.
 
Hidtil har IT- og Telestyrelsen fundet TDC's priser i det tidligere Dong-fibernet rimelige, men styrelsen har nu sendt en afgørelse i høring omkring en ændring af prismodellen.
 
Styrelsen har vurderet, at der skal være differentieret pris for fiberleje i Dong-nettet i forhold til resten af landet, da graveomkostningerne i Dong-området var lavere, fordi fiberkablerne blev gravet ned sammen med elkabler.

Dermed vil TDC-fiberleje i Nordsjælland være lavere end i resten af landet.
 
Computerworld har kontaktet IT- og Telestyrelsen for at høre, hvad prisændringen betyder, men det vil variere fra selskab til selskab, oplyses det. Det kan ikke entydigt konkluderes, hvorvidt det er billigere eller dyrere. Det beror på det konkrete firma, da en række parametre som geografisk spredning og kundemasse spiller ind.
 
Prismodellen vil træde i kraft 1. maj.
 
Pris for tv-adgang ændres
Endvidere har IT- og Telestyrelsen foretaget en prisafgørelse i forhold multicast-leje, hvor et teleselskab leverer tv via TDC's bredbåndsnet. Her har Telia og Waoo tidligere udtrykt utilfredshed med TDC's pris.
 
Et sidste element sendt i høring er reguleringen af TDC's YouSee-kabelnet, som skal åbnes for fremmede bredbåndsudbydere. En afgørelse, der kører en retssag om.
 
Høringen, hvor aktører kan indsendes høringssvar, varer frem til 8. marts, og der bliver senest truffet en endelig afgørelse 15. april.

Dermed er deadline lidt senere end tidligere annonceret. IT- og Telestyrelsen havde tidligere forventet, at den endelige afgørelse kunne være truffet inden 1. april.
 
Læs mere på IT- og Telestyrelsens hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere