Artikel top billede

Microsoft og SAP rykker helt tæt på hinanden

SAP og Microsoft rykker helt tæt på hinanden med ny aftale, der binder SAP's ERP sammen med Microsofts software.

Computerworld News Service: SAP og Microsoft er klar med en aftale, der af visse brancheobservatører betragtes som genkomst af den Duet-strategi, de to virksomheder fremlagde i 2007 for at forbinde SAP's enterprise resource planning-software med Microsoft Office. 

De to selskaber lancerer nu softwaren Duet Enterprise, som forbinder Microsoft SharePoint 2010 med SAP's ERP-applikationer.

Duet Enterprise vil blive solgt gennem et nyt fælles partner-program.

SAP og SharePoint

Duet Enterprise leverer værktøjer og prækonfigureret indhold, der ifølge et dokument fra SAP hjælper til at gøre det hurtigere at udvikle sammensatte applikationer fra SAP og SharePoint.

Af andre funktioner kan nævnes single sign-on, værktøjer til administration og monitorering samt understøttelse af offline-anvendelse.

Kunderne kan skabe "kollaborative arbejdsrum, der præsenterer information fra SAP-applikationer til brugere af Microsoft SharePoint og Microsoft Office," tilføjer dokumentet.

Duet Enterprise gør det også muligt at integrere arbejdsprocedurer såsom at lade brugerne håndtere godkendelsesanmodninger fra en SAP-applikation direkte fra Outlook eller SharePoint.

Selvom det nye produkt ligner det eksisterende Duet, så er det bygget på SAP's nye integrations-framework, Project Gateway, som giver "nem og standardbaseret adgang til applikationer fra SAP," forklares i en pressemeddelelse.

Det er muligt, at de to virksomheder forsøger at relancere Duet-konceptet, da produktet tilsyneladende "havde en tung landing," siger den uafhængige analytiker Jon Reed, som følger SAP nøje. "Det var opreklameret."

Duet Enterprise giver dem en chance for "måske at opbygge en succeshistorie rundt om SharePoint," tilføjer han. "Mange, hvis ikke de fleste SAP-kunder vil bruge SharePoint i en eller anden grad. Der er bestemt noget at hente der."

Men kunderne vil ikke selv til at foretage en masse udvikling, vurderer Reed. "Det er for mig at se det største spørgsmål: I hvor høj en grad kan dette være en plug-and-play-løsning?"

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere