Artikel top billede

SAP forbereder gigantisk BI-opgradering

SAP er lige på trapperne med større opgraderinger til alle BI-værktøjerne. Ikke et eneste element forbliver uberørt.

Computerworld News Service: SAP er i gang med at lade op til udgivelsen af Business Objects 4.0 - virksomhedens største BI (business intelligence)-udgivelse i cirka tre år.

"Det er en gigantisk udgivelse," siger Dave Weisbeck, der er senior vice president for BI og EIM solution management. 
 
Men udgivelsen er også en milepæl på en anden måde, eftersom den pensionerer pakkens vellidte Desktop Intelligence-komponent, bedre kendt som Deskl. Den beslutning vil ikke blive modtaget godt af alle kunder.
 
Men dem der vælger at opgradere til Business Objects 4.0 vil opleve en bedre integration mellem SAP's BI-værktøjer og virksomhedens EIM (enterprise information management)-produktlinje.
 
Målet med udgivelsen er at skære ned på den tid og de anstrengelser, kunderne bruger på at samle, transformere, modellere og i sidste ende levere informationer til brugerne, forklarer Dave Weibeck. 
 
Leder efter mønstre
SAP introducerer desuden et modul kaldet Information Steward, som gør det muligt for brugere med særlig interesse i specifikke informationer - for eksempel en salgschef, der skal holde styr på kundernes kontaktinformationer - at monitorere og rangere datakvaliteten løbende.
 
Et andet nyt modul, Event Insight, udnytter fordelene ved den CEP (complex event processing)-teknologi, som SAP kom i besiddelse af i forbindelse med opkøbet af Sybase sidste år.
 
CEP-software gennemgår i realtime alle de transaktionelle "events", som finder sted i et virksomhedssystem hver eneste dag, mens det leder efter mønstre og nogle gange foretager handlinger baseret på resultaterne.
 
Det er et almindeligt brugt værktøj for eksempel til at spore bedrageri eller til aktiehandler, og det bliver stadigt mere almindeligt til for eksempel logistik.
 
Event Insight vil gøre det muligt for kunderne at bygge CEP-modeller og levere informationer via instrumentbræt og alerts.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere