Artikel top billede

Fremtidens internet ligger ikke gravet ned i jorden, mener et videnscenter for ny teknologi.

Glem alt om fibernet: Her er fremtidens super-net

El-selskaberne har travlt med at udbygge fiber-nettet, men det er slet ikke på fiber, at kampen vil stå.

Læs også: 
Dansk provinsby slår dørene op for super-internet

Til sommer vil nogle af de første danske privatkunder få lynhurtige fibernet-forbindelser.

Det sker, når Varde kommune får åbnet op for forbindelser med en overførselshastighed på én gigabit i sekundet.

Men fremtiden ligger ikke gravet ned i jorden. Det mener Innovation Lab, et videnscenter for ny teknologi.

"Kampen kommer til at stå på det mobile net. Ikke i hjemmet," siger Kenneth Fiil, Tech Lead i Innovation Lab, og fortsætter:

"Analyseinstitutter er enige i, at vi omkring år 2013 eller 2014 vil se, at der er flere mobile internetbrugere, end der er desktop-internetbrugere. Vi bevæger os hen mod en virkelighed, hvor det vil være mere interessant med vores mobile datadækning, og de hastigheder vi har på den, end om vi har fiber i huset på én gigabit."

Vi har ikke brug for hastigheden

Ligeledes ser Innovation Lab heller ikke noget konkret behov for så hurtige internetforbindelser.

"Vi har i dag allerede hastigheder, der tilfredsstiller de fleste behov - også hvis vi snakker streaming af video i HD," forklarer Kenneth Fiil.

Han mener ikke, at der er behov for at udbygge hastigheden på vores nedgravede infrastruktur, som det ser ud nu.

Hastigheden på det kablede netværk stiger hurtigere end behovet.

Derfor ville det være bedre at udbygge det mobile netværk.

"Her sker innovationen simpelthen så hurtigt i forhold til de enheder, vi går på med, iPads og lignende. Her er nettet i øjeblikket en flaskehals. Det er her, der er et behov for at bygge ud."

Sats på det mobile i stedet

Innovation Lab mener derfor, at der ville være en større gevinst ved, at man i Varde satsede på, at få et hurtigere og bredere mobilnetværk.

Det kunne eksempelvis ske ved at udbygge 4G. Teleselskaberne som 3 og TDC udbygger nemlig deres LTE-netværk i de største byer først.

"På et eller andet tidspunkt, så rammer det også Varde. Men det ville være bedre, hvis de sagde, at det gider de ikke at vente på," fortæller Kenneth Fiil.

"Vi kan sammenligne lidt med udviklingslandene, hvor man springer det led over, der hedder at lave kablet internet. Man udbygger mobildatanettet i stedet for at kable hele Afrika."

Læs også: 
Dansk provinsby slår dørene op for super-internet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere