Artikel top billede

Nu kan du få mobility og dataanalyse i realtid

SAP's Business Objects 4.0 ankommer, efter en del forsinkelser, til maj.

Computerworld News Service: SAP håber at vinde terræn på det stadigt mere populære marked for BI (business intelligence)-software og udgiver en pakke, der fokuserer på områder som mobility og dataanalyse i realtid.

Business Objects 4.0, som indeholder værktøjer til både BI og EIM (enterprise information management), har nu nået det såkaldte ‘ramp-up mode', hvor det er blevet gjort tilgængeligt for en mindre gruppe kunder.

Produktet forventes at komme på hylderne til maj, fortalte et medlem af virksomhedens ledelse under en event i New York.

SAP oplever en enorm interesse for udgivelsen fra eksisterende kunder, fortæller Dave Weisbeck, der er virksomhedens chef for BI og EIM solution management.

Det er nok dels på grund af opsparede forventninger, eftersom produktet oprindeligt stod til udgivelse sidste år.

Det var ikke kritiske problemer med softwaren, der ledte til forsinkelsen, påstår Dave Weisbeck. Timingen blev ændret, fordi det endelige produkt blev mere omfangsrigt, da SAP ønskede at inkludere teknologier til in-memory databehandling og CEP (complex event processing), sagde han.

Under en demonstration viste SAP, hvordan den nye databaseteknologi HANA (High Performance Analytics Appliance) dramatisk kan øge ydelsen på et BI-værktøj til analyse af bil-tilbagetrækninger, sammenlignet med traditionel data warehouse.

SAP satser stort på HANA med en udrulning af specialiserede applikationer til softwaren, der lægger data i RAM for en bedre ydelse sammenlignet med læsning fra disk.

SAP har ikke endnu positioneret HANA som noget, der vil kunne erstatte traditionelle databaser som Oracles, der ligger til grund for mange SAP-installationer, men det kan ændre sig, efterhånden som produktet bliver mere modent.

Tablets gavner mobil BI

kom præsentationen til at handle om understøttelse af mobile enheder i Business Object 4.0-udgivelsen, blandt andet understøttelsen af tablet-pc'er som Apples iPad, Samsungs Galaxy Tab og Research in Motions Playbook.

Nogle observatører mener, at tablet-pc'er vil medføre en enorm fremgang for mobil BI, eftersom den større formfaktor muliggør en bedre brugeroplevelse.

"In-memory plus mobilitet er the killer app fra SAP," siger Steve Lucas, der er virksomhedens internationale chef for forretningsanalyser.

Andre komponenter og funktioner i 4.0 er Data Services, til data-integration og konsolidering; Information Steward, som gør det muligt for brugerne at assistere ved data-kvalitet; og CEP-applikationen Event Insight.

SAP diskuterede desuden udgivelsens operationelle forbedringer, som for eksempel den forbedrede skalerbarhed gennem indbygget 64-bit understøttelse og mulighed for virtualisering.

Derudover leverer Business Objects 4.0 et mere almindeligt look and feel på tværs af moduler, såvel som en bedre integration imellem dem, siger analytiker hos Forrester Research, Boris Evelson, i en e-mail.

Den kommende udgivelse fik entusiastisk ros fra en kunde og deltager ved eventen

Filmdistributøren Lionsgate står over for "grundlæggende forandringer" i filmindustrien takket været fremkomsten af digital video og nye virksomheder som Netflix, fortalte Leo Collins, der er it-chef hos Lionsgate, under panel-diskussionen.

"Vi arbejder på at finde ud af, hvad det betyder. Business Objects 4.0 udgør en stor del af det billede," sagde han.

Business Objects 4.0 kommer efter flere, større BI-opgraderinger fra IBM og Oracle i løbet af det seneste år.

Ikke alle kan alt

Leverandørerne er i høj grad interesserede i at udvide deres BI-portefølje, eftersom produktet har solgt godt selv under den økonomiske krise, hvor virksomhederne har efterstræbt konkurrencefordele og øget indsigt i egen forretning.

Større leverandører som SAP, Oracle og IBM konkurrerer på alle aspekter af BI, som kan inddeles i flere komponenter, fra ETL (‘extract, transform and load')-værktøjer til brug ved dataindsamling og til rapporter og forskellige former for analyse-værktøj, forklarede Boris Evelson fra Forrester i et interview i denne uge.

"Pointen er, at det ikke er alle, der kan gøre det hele," sagde han.

Men virksomheder, som i høj grad er standardiserede i forhold til applikationer og database-produkter fra leverandører som SAP eller Oracle "har ikke rigtig nogen grund til" at se mod andre virksomheder efter BI-værktøjer, sagde Boris Evelson.

Men for virksomheder med meget sammensatte miljøer eller med ønske om avancerede muligheder som for eksempel forudsigelsesmodeller, "er mulighederne meget, meget åbne," tilføjede han.

I forhold til de eksisterende Business Objects-kunder, så vil skiftet til 4.0 ikke betyde mange forandringer i forhold til licenserne, sagde Dave Weisbeck under en Q&A-session.

SAP-kunderne vil også få en smagsprøve på de nye funktioner via den næste udvidelse til Business Suite ERP (enterprise resource planning)-platformen, som vil indeholde indbyggede instrumentbræt og rapporter bygget med udgangspunkt i 4.0, sagde Dave Weisbeck.

SAP annoncerede desuden seks nye branche-specifikke BI-applikationer, som er baseret på den nuværende udgivelse, 3.1. Den næste bølge af brancheapplikationer vil være skabt med udgangspunkt i 4.0, sagde en repræsentant for virksomheden.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere