Artikel top billede

CSC's rette mand til opgaven

Carsten Lind er en skarp analytiker og meget utålmodig. Prosa er oppe mod en CSC-boss, som ikke er bange for noget som helst.

Læs også:
Her er CSC-konfliktens to frontkæmpere

Den utrættelige terrier fra Prosa

Måske er det årene med chefstillinger i Tyskland, der har gjort CSC Danmarks administrerende direktør, Carsten Lind, til den, han er i dag.

Han har haft it-chefposter i både Deutsche Post og Deutsche Telekom fra 2003 til 2008. Og i Tyskland går det stærkt. Der kører man altså på Autobahn - det gør man ikke i Danmark.

Den tyske ingeniørtradition, der fungerer rigtig godt i mange tyske virksomheder, forudsætter et stærkt hierarki. Dem er der ikke helt så mange af i Danmark.

Ikke desto mindre er 45-årige Carsten Lind den rette mand på sin post, vurderer kilder. Han er den rigtige mand i spidsen for CSC i den fase, som virksomheden befinder sig i nu.

Han er ikke belastet af en lang fortid i CSC, og han skal have vendt den biks, siger en kollega.

Carsten Lind befinder sig i spidsen for CSC i kampen for en gang for alle at få fjernet Prosa-medlemmernes gunstige overenskomster med aftaler om overtidsbetaling, som han selv beskriver som eksotiske, og ikke mindst den tryghedsordning, der betyder, at det koster mange måneders løn at afskedige en medarbejder.

"Han er ikke bange for noget som helst. Og nej, han vil ikke sidde som administrerende direktør for CSC Danmark i mange år," vurderer en kilde. 

Privatliv og bordtennis

Carsten Lind hæger om sit privatliv, som han ikke blander sammen med sit professionelle liv, ligesom han heller ikke er udpræget social i arbejdsmæssige sammenhænge.

Carsten Lind er især god til at spotte folk på deres faglige kvalifikationer. Ikke nødvendigvis en menneskekender, men en  kender af menneskers kompetencer, siger en, der kender ham.

CSC-chefen har - ud over sin tyske periode - været CIO i flere store virksomheder i Danmark; som Siemens, COWI og Post Danmark. Han beskrives her som en dybt professionel it-mand, der forstår komplekse it-arkitekturer.

Respekten i branchen for Carsten Lind hersker der ingen tvivl om.

En kollega mener, at hans måske største svaghed er, at han har svært ved at få store team til at gå i takt.

"Her rammer hans utålmodighed indimellem ham selv."

Carsten Lind kom i 2008 til CSC fra Deutsche Telekom, hvor han var Senior Executive VP Corporate IT.

Læs også:
Her er CSC-konfliktens to frontkæmpere

Den utrættelige terrier fra Prosa




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere