Artikel top billede

Svenske cloud-kommuner skal granskes for lovbrud

To svenske kommuner med stort cloud-forbrug bliver sat under luppen af de svenske datamyndigheder. Målet er at opstille fremtidige cloud-retningslinjer hinsidan.

Læs også:
Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

I Danmark stod Odense Kommune for skud, da Datatilsynet for få uger siden gav kommunen en tommelfinger nedad i bestræbelserne på at benytte Googles cloud-produkter.
 
Nu vil Sveriges svar på Datatilsynet, Datainspektionen, inden for kort tid gå i gang med at finkæmme det offentliges og private virksomheders brug af cloudtjenester for at finde ud af, om brugen strider imod den svenske persondatalovgivning.
 
Det skriver Computerworlds svenske søsterblad, ComputerSweden
 
Datainspektionen vil sætte luppen over virksomhederne for blandt andet at granske, om leverandørernes sikkerhedsforanstaltninger er tilstrækkelige til at beskytte personoplysninger.
 
En af de første kommuner, der kommer under forstørrelsesglasset er Salem Kommune, der i november skiftede fra Microsoft Office og Exchange til Google Apps og Gmail. En anden kommune, der skal ses efter i sømmene er Enköping, der blandt andet bruger synkroniseringstjenesten Dropbox.
 
"Formålet med projektet er at øge bevidstheden om de krav, som persondataloven stiller ved outsourcing og anvendelse af cloud-tjenester," forklarer leder af projektet hos Datainspektionen, Ulrika Andersson, til ComputerSweden.
 
Det kigger de efter i Sverige
Datainspektionen vil blandt andet inspicere kategorien af behandlede oplysninger ud fra eksempelvis personfølsomme og ikke-personhenførbare data, samt om disse oplysninger bliver fyret af sted til lande uden for EU.
 
Dertil vil Datainspektionen stille spørgsmål om, hvordan procedurerne er for sikkerhedskopiering, log-on autentificering og beskyttelse mod uautoriseret brug af tjenesterne.
 
Datainspektionen regner med, at undersøgelserne vil være færdige til sommer, og man derefter vil kunne stille mere klare retningslinjer for, hvad der teknisk og juridisk gælder, når svenskerne sender persondata ud i skyen.

Læs også:
Odense Kommune får nej til brug af Google Apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere