Artikel top billede

CSC-chef: I må gerne udføre strejkeramt arbejde

CSC forstår godt, at advarselbrev fra Prosa kan opfattes truende, men understreger, at der ikke er forbud mod, at CSC får udført konfliktramt arbejde hos kunder.

Den konfliktramte it-gigant CSC giver nu en række direktører ret i, at et advarselsbrev fra Prosa til potentielle CSC-leverandører om konfliktramt arbejde kan opfattes som en trussel. 
 
Det fremgår af et svar til Computerworld fra CSC-chefen Lene Christensen, der er leder af CSC's forhandlingsudvalg i konflikten med Prosa.
 
Lene Christensen har hos CSC titel af director og har været i virksomheden en årrække, hvor hun også tidligere har forhandlet overenskomster på vegne af CSC.
 
"Flere konsulentvirksomheder finder henvendelsen fra PROSA truende, og det kan vi godt forstå," svarer hun på spørgsmålet om, hvad CSC mener om Prosas advarselsbrev til en række aktører i it-branchen omkring konfliktramt arbejde.   
 
Intet forbud
"CSC er meget opmærksomme på at overholde de gældende regler under konflikten. Derfor er det også vigtigt at understrege, at der ikke gælder noget forbud mod, at CSC i forhold til vores kunder sørger for, at også konfliktramt arbejde bliver udført," siger hun til Computerworld.
 
Advarselsbrevet har fået en række direktører op i det røde felt, fordi de har opfattet brevet som truende og afvist at modtage trusler fra hverken Prosa eller den russiske mafia. 
 
Omvendt har Prosa afvist at der er tale om trusler, men forklaret, at det ikke kun er Prosa, der siger, at man ikke må udføre strejkeramt arbejde.

"Det er helt normale regler på arbejdsmarkedet, at man ikke laver konfliktramt arbejde. Så det er ikke bare noget, vi siger," har Hanne Lykke Jespersen, næstformand hos Prosa tidligere udtalt.    
 
Sit-down-aktion efter job-opslag
Netop konfliktramt arbejde kom i søgelyset, da en gruppe CSC-medarbejdere onsdag i en såkaldt sit-down-aktion afkrævede CSC's ledelse en forklaring på en række anonyme jobopslag.
 
Freelancestillingerne som systemoperatører på IBM maniframe-platformen var opslået hos flere rekrutteringsbureauer på vegne af et anonymt firma i København, som gruppen af ansatte mistænkte for at være deres egen virksomhed.

[b]Læs mere:
CSC-folk i sit-down aktion efter hemmelige jobopslag

Advarselsbrev: Prosa vil tvinge konsulenter ud af CSC
 
It-direktører: Hverken Prosa eller mafiaen skal true os

Prosa efter trusselsbrev: Vi mener det alvorligt

Miracle vil udføre strejkeramt arbejde for CSC
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere