Artikel top billede

Så meget tjener man som topchef for Intel

Intels administrerende direktør, Paul Otellini, har fået lønforhøjelse på syv procent.

Computerworld News Service: Det går godt for Intel.

I dette forår har selskabet dels opdateret sit flagskib til servere, meldt at det er klar med sin hurtigste pc-chip nogensinde, og ikke mindst er Intels topchef, Paul Otellini, klar til at ansætte 4.000 nye medarbejdere.

Samtidig kan det nu konstateres, at Paul Otellini sidste år fik en lønforhøjelse på syv, mens Intel fordoblede sin profit og for første gang nåede en omsætning på mere end 216 milliarder kroner. 

Topchefens totale løn nåede knap 85 millioner i 2010, sammenlignet med knap 79 millioner kroner i 2009, står der i de papirer, som virksomheden indleverede til det amerikanske børstilsyn i denne uge.

Paul Otellinis lønpakke inkluderer hans almindelige løn på godt 5,4 millioner kroner, som er uforandret i forhold til den løn, han modtog i 2009, og en kontant bonus på knap 165.000 kroner.

Den bonus, som Intel siger svarer til tre dages kompensation, "var en særlig bonus til alle berettigede medarbejdere, heriblandt en del af ledelsen, for deres bidrag i opnåelsen af en milepæl: Intels første år med en omsætning på mere end 40 milliarder dollars (261 milliarder kroner, red.)," forklarer virksomheden i papirerne.

Den største stigning i Paul Otellinis løn sker i form af en performance-baseret bonus til en værdi af knap 37 millioner kroner - 29 procent højere end den bonus på knap 29 millioner, som han modtog i 2009.

Den samlede værdi af Paul Otellinis aktie-baserede løn er faldet sammenlignet med for et år siden.

Han modtog aktier til en værdi af knap 33,5 millioner kroner på udstedelsestidspunktet (syv procent mindre end værdien på godt 36 millioner kroner i 2009) og aktieoptioner til en værdi af knap seks millioner kroner (sammenlignet med knap 6,5 millioner i 2009).

Værdien af Paul Otellinis andre kompensationer og biindtægter steg 32 procent til godt to millioner kroner.

Derudover modtog Paul Otellini godt 700.000 kroner i forbindelse med ændringer i værdien af hans samlede pensionsplan.

I mellemtiden har virksomheden kunnet afslutte et rekordår med en stigning i omsætning og profit på henholdsvis 24 procent og 167 procent, i forbindelse med det regnskabsår der blev afsluttet 25. december.

Intels samlede omsætning endte på knap 236 milliarder kroner, hvilket skal sammenlignes med knap 190 milliarder kroner i 2009. Nettoindkomsten endte på godt 63 milliarder kroner, sammenlignet med knap 24 milliarder kroner året før.

Paul Otellinis samlede løn er udregnet med udgangspunkt i oplysninger fra den udtalelse, som virksomheden indgav til SEC (det amerikanske børstilsyn) i denne uge.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere