Artikel top billede

Prosa-formand Niels Bertelesen iført rød jakke ved morgenens besøg foran Netdesign. Foto: Privatfoto.

Prosa presser CSC-leverandør: I skal droppe CSC nu

Et it-firma, der er underleverandør til CSC, har fået besøg af Prosa, fordi forbundet mener, at firmaet udfører konfliktramt arbejde. Flere leverandører står for tur, siger fagforbundet.

Læs også:

CSC-leverandør: Prosa kan bare komme forbi

It-direktører: Hverken Prosa eller mafiaen skal true os.

Advarselsbrev: Prosa vil tvinge konsulenter ud af CSC.

"Sig nej tak til konfliktramt arbejde for CSC."
 
Det var budskabet, da en lille flok Prosa-medlemmer sammen med formand Niels Bertelsen onsdag morgen uddelte flyvesedler foran it-virksomheden Netdesign i Farum.  
 
Besøget skete ifølge Niels Bertelsen for at udbrede kendskabet til konflikten mellem CSC og Prosa.
 
"Vi vil fortæller medarbejderne på virksomhederne, at de faktisk tager del i en konflikt, hvis de går ind og tager strejkeramt arbejde," siger Niels Bertelsen.
 
Han forklarer, at Prosa-folkene, udover at dele løbesedler ud, kom for at tage en diskussion om konflikten med de medarbejdere og ledere, der måtte have lyst til at tale om sagen. 
 
Positivt indtryk
Og morgenens aktion hos Netdesign gav et positivt indtryk hos formanden for Prosa. Også selvom det ikke var alle, der var interesserede i at høre om konflikten.
 
"Der var selvfølgelig nogle, der ikke ville modtage løbesedlerne. Men der var meget få negative reaktioner. Til gengæld havde vi en del, der standsede op og snakkede med de lockoutede, der var til stede derude og fik en forklaring på, hvad der foregår," siger Niels Bertelsen.
 
Har I fået nogen reaktion fra ledelsen hos firmaet?
 
"Nej, det har vi ikke. Jeg håber på, at de rent faktisk overvejer, om det er det rigtige tidspunkt at blande sig i konflikten ved at udføre konfliktramt arbejde, men jeg kender jo ikke de kontraktlige forhold mellem CSC og virksomheden." 

"Vi gør det, fordi vi gerne vil udbrede debatten og forhåbentlig få folk til at forstå, at de faktisk bliver aktive medspillere i en konflikt," fortæller Prosa-formanden. 
 
Flere besøg i vente
Når morgenens besøg fra Prosa foregik hos Netdesign, skyldes det ifølge formanden, at Netdesign leverer arbejde hos CSC.
 
"Vi ved, at Netdesign er ude hos CSC og udfører konfliktramt arbejde," siger Niels Bertelsen. 
 
Formanden fortæller, at Prosa også har planer om at dele flyvesedler ud og skabe debat i forbindelse med besøg hos andre virksomheder, som ifølge fagforbundet leverer konfliktramt arbejde til CSC. I øjeblikket er der tale om mellem 15 og 20 virksomheder, vurderer formanden.   
 
"Alle, som vi får viden om udfører konfliktramt arbejde hos CSC, tager vi kontakt til," siger han, og understreger formålet med besøget:
 
"Sådan at de i al fald ikke går ind på CSC uden at have viden om, at de bliver aktiv medspiller i en konflikt. Vi vil give dem mulighed for, på et mere oplyst grundlag, at træffe den slags beslutninger," siger Niels Bertelsen.

Utilfredse må droppe konfliktarbejde

I er tidligere blevet kritiseret af it-virksomheder i forbindelse med udsendelsen af de såkaldte advarselsbreve. Breve, som arbejdsretten pålagde jer at trække tilbage. Hvordan tror du virksomhederne vil reagere, når I nu kommer på besøg?
 
"Indtil videre har vi ikke modtaget nogen negative reaktioner. Men til forskel fra sidste gang, går vi ikke bredt ud til virksomhederne denne gang. Vi gør det målrettet i forhold til de virksomheder, der rent faktisk udfører konfliktramt arbejde."

"Og så er vi inde på lovligt grundlag. Det må vi gerne. Og hvis virksomhederne er utilfredse med det, så skal de holde op med at udføre konfliktramt arbejde," siger Niels Bertelsen.
 
Computerworld har forsøgt at forsøgt at få en kommentar hos Netdesigns ledelse om Prosas besøg, men det er endnu ikke lykkedes.

Læs også:
CSC-leverandør: Prosa kan bare komme forbi

It-direktører: Hverken Prosa eller mafiaen skal true os.

Advarselsbrev: Prosa vil tvinge konsulenter ud af CSC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere