Artikel top billede

Apple mener, at Samsungs Galaxy (billedet) er en nøjagtig kopi af iPad.

Apple raser: Samsung har kopieret iPad i detaljer

Apple sagsøger Samsung med anklager om, at især dens Galaxy-produktlinje krænker patenter i iPad, iPod og iPhone.

Computerworld News Service: Samsung har ifølge Apples anklageskrift, der er indgivet fredag til USA's distriktsdomstol for det nordlige distrikt af Californien, kopieret teknologier, design og endda emballage fra Apple til sine Android-baserede produkter. 

"I stedet for at forfølge en selvstændig produktudvikling har Samsung valgt at slavisk kopiere Apples innovative teknologi, karakteristiske brugergrænseflade samt elegante og karakteristiske produkt- og emballagedesign og dermed krænke Apples værdifulde immaterialrettigheder," hævder Apple i anklageskriftet.

Sidst på året 2010 blev Samsung den første større producent af forbrugerelektronik, der lancerede en tablet-pc i konkurrence med iPad.

Virksomheden er samtidig en af verdens største mobilproducenter særligt inden for smartphones med Googles mobilstyresystem, Android.

10 konkrete anklager

Klageskriftet indeholder 10 anklager om patentkrænkelse, to om varemærkekrænkelse og to om krænkelse af vareudstyr samt anklager om uretmæssig berigelse og urimelig handelspraksis af Samsung Electronics, Samsung America og Samsung Telecommunications America.

En talsmand for Samsung i USA udtaler, at virksomheden ikke har nogen kommentar til søgsmålet. 

Anklagerne spænder over en bred vifte af Samsungs mobile enheder heriblandt smartphones som Epic 4G, Captivate, Indulge, Nexus S og Galaxy S 4G samt tablet-pc'en Galaxy Tab.

Apple fremhæver produktlinjen Galaxy som særligt krænkende.

"Kopieringen er så gennemgribende at Samsung Galaxy-produkterne ligner faktiske Apple-produkter - med den samme rektangulære form med afrundede hjørner, sølvkant, flad front med en betragtelig sort kant i top og bund, blidt kurvet bagpå og en skærm med farverige kvadratiske ikoner med afrundede hjørner," lyder anklagen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere