Artikel top billede

Her er verdens mest populære smartphones

Nokias førerposition i det globale smartphone-marked er truet.

Computerworld News Service: Apples iPhone kommer tættere og tættere på Nokia, der stadig sidder på toppen af det globale smartphone-marked, viser tallene for første kvartal fra IDC.

Med Apples iPhone på andenpladsen er producenten bag Blackberry, Research in Motion, faldet til tredjepladsen efter i samme periode sidste år at have siddet på andenpladsen

Samlet set blev der leveret 99,6 millioner smartphones i årets første kvartal ud af i alt 372 millioner mobiltelefoner.

Nokia solgte 24,2 millioner smartphones i første kvartal og fastholder dermed sin globale førerposition i smartphone-markedet trods offentliggørelsen om i de kommende år at gå fra Symbian til Windows Phone som det primære mobilstyresystem til sine smartphones, fremhæver IDC.

Nokia "vil muligvis være i fare for at afgive markedsandele, idet konkurrencen tager til," vurderer IDC.

Apple sætter rekord

Apple leverede ifølge IDC 18,7 millioner iPhones i første kvartal, hvilket er en ny rekord for noget enkelt kvartal, og "nærmede sig således Nokia som den førende i markedet med et skel mellem de to virksomheder på færre end seks millioner enheder," bemærker IDC.

Apple har da også oplevet en trecifret vækst i USA med iPhone 4 til Verizon Wireless' CDMA-netværk og i det udvidede marked omkring Kina.

Selvom RIM er faldet fra andenpladsen fra for et år siden, har producenten dog fastholdt sin tredjeplads siden fjerde kvartal 2010. Størstedelen af RIM's leverede telefoner er ældre, billigere modeller, hvilket er en tendens, der ser ud til at forsætte i andet kvartal, bemærker IDC.

Samsung sidder på fjerdepladsen i det globale smartphone-marked med leveringen af 10,8 millioner smartphones, mens HTC sidder på femtepladsen med 8,9 millioner smartphones.

Samsung har oplevet den relativt største globale vækst på 350 procent i forhold til de 2,4 millioner leverede smartphones i samme periode sidste år.

Samsungs strategi er at satse på adskillige mobilstyresystemer og sælger hovedsagligt smartphones med Android heriblandt modellen Galaxy S udover smartphones med Windows Phone 7 samt modellen Wave med Samsungs eget styresystem, Bada.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere