Artikel top billede

Google klar med ny pc: Chromebook

Google er på trapperne med en helt ny computer, der har fået navnet Chromebook. Se den her.

Læs også:
Test: Her er Googles bud på fremtidens bærbare.

Galleri: Sådan virker Googles nye bærbare.

Google er på trapperne med sine egne notebook-pc'er, de såkaldte Chromebook-computere.

Selskabet venter at sende de første notebook-pc'er med selskabets eget styresystem - Chrome OS - i handlen i næste måned og sigter dermed målrettet efter et af konkurrenten Microsofts kerneområder, nemlig styresystemer til pc'er.

Netbaseret

Chromebook-computerne er opbygget i klassiske Google-stil. Du kan læse mere om, hvordan de fungerer her.

De er nemlig i høj grad baseret på applikationer, der alene kan tilgåes via nettet og er dermed relativ lette, når det gælder mængden af applikationer på selve computeren.

Chromebooken bliver dermed første eksempel på den cloud-baserede pc, mener Google. Der vil senere komme mange flere modeller og eksempler.

Ifølge Google vil de første Chromebook-computere blive bygget af Samsung og Acer. Salget vil begynde 15. juni i en række udvalgte lande.

Virksomheder, myndigheder og uddannelsesinstitutioner kan ifølge Google leje Chromebook-computerne for en fast, månedlig leje, hedder det, mens private kunder må købe.

Vurdering: Bliver ikke et hit
Analytikere vurderer dog, at Chromebooken ikke står overfor noget gigantisk gennembrud med det første.

De peger på, at eksempelvis pc'er baseret på styresystemet Linux aldrig er slået igennem, og at langt de fleste virksomheder i dag anvender Microsofts' Windows.

Analytikerne vurderer dog, at det meget vel kan være, at Google vil være i stand til at udvikle konceptet til en seriøs konkurrent til Windows inden for de kommende år.

Det kommer til at afhænge af Googles evne til at levere de øvrige programmer og systemer, som virksomhederne efterspørger.

Ifølge Financial Times har Google modtaget næsten 50.000 henvendelser fra virksomheder, der er interesseret i at prøve de nye Chromebook-computere som led i et pilotprogram.

Læs også:
Test: Her er Googles bud på fremtidens bærbare.

Galleri: Sådan virker Googles nye bærbare.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere