Artikel top billede

Fredensborgs borgmester lader kommunens problemfyldte it-system overleve til næste eksamen i 2012.

Borgmester giver skandaleramt it-system et år mere

Trods langvarigt bøvl og nedbrud på flere skoler til eksamenen freder Fredensborgs borgmester kommunens virtuelle desktoppe.

Læs også:

Citrix-system dumper til skole-eksamen med et brag

It-chef efter eksamens-kollaps: Dybt urimeligt

Selv om et storstilet projekt med virtuelle desktoppe svigtede eleverne på flere skoler i Fredensborg Kommune til eksamenen i dansk stil, så freder kommunens borgmester it-løsningen minimum et år mere.
 
"Hvis vi får problemer til næste sommers eksamener i 2012, så er det klart, at det er nok for mig, og så må vi kigge efter en ny platform eller andre teknologiske løsninger," siger Fredensborgs borgmester, Thomas Lykke Pedersen (S), til Computerworld om sin tålmodighedstærskel.
 
Beslutningen ligger hos it-afdelingen
Han erkender og beklager, at der indtil videre har været en del problemer med de 5.100 virtuelle desktoppe til lærere og elever leveret af Atea og baseret på Citrix' XenDesktop-servere. 

Det kan du læse mere om her.
 
Thomas Lykke Pedersen fortæller, at beslutningen om eventuelt at udskifte systemet fortsat ligger hos kommunens it-afdeling, som skal mødes med leverandøren Atea i næste uge for at diskutere det fremtidige samarbejde.
 
"Som borgmester er det min forventning, at vores investering i et moderne it-system skal gøre livet nemmere for eleverne og ikke, som det er tilfældet nu, mere besværligt. Men nu skulle det gerne snart virke," siger Thomas Lykke Pedersen (S).
 
Det skulle virke i januar
Borgmesteren tør ikke garantere, at systemet virker efter hensigten, når skoleeleverne kommer tilbage efter sommerferien. 
 
"Det er ingen hemmelighed, at jeg allerede i januar sagde, at systemet gerne skulle køre, så vi ikke fik problemer til eksamenen. Og så fik vi alligevel problemer. Det er bare møg-ærgerligt," lyder det fra Thomas Lykke Pedersen.
 
Han fortæller samtidig, at han har flere venner og bekendte, der arbejder i store, multinationale virksomheder med selv samme Citrix-løsning.
 
"Ude hos dem fungerer det upåklageligt, så jeg undrer mig selvfølgelig over, at vi ikke kan få det til at køre i Fredensborg. Vi arbejder på højtryk for at løse problemerne, men jeg har som sagt fået nok, hvis det ikke virker om et år." 
 
Computerworld har gentagende gange kontaktet Citrix og Atea for at høre deres syn på det hostende system i Fredensborg - dog uden held. 
 
Manglende vidensdeling
Lolland Kommune er gået i gang med at køre pilottests på selv samme XenDesktop-løsning leveret af Atea - dog med et noget anderledes setup, der blandt andet inkluderer et spritnyt netværk helt inde fra datacentret og ud til skolerne.
 
Da Lollands driftschef, Lars Wassileffsky, i januar hørte om de første problemer i Fredensborg Kommune, kontaktede han derfor Fredensborgs it-afdeling for at få flere informationer om børnesygdommene, der blandt andet inkluderede et underdimensioneret SAN.

Desværre har de to kommuner ifølge Lars Wassileffsky ikke kunnet koordinere mødedatoer, og der er derfor ikke sket nogen vidensdeling mellem Fredensborg og Lolland - andet end gennem deres fælles leverandør, Atea.  
 
"Jeg efterlod mit nummer til Atea, så Fredensborg kunne kontakte mig, men telefonen har ikke ringet," siger Lars Wassileffsky. 

Hjælper naturligvis andre

Den situation forstår Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen ikke helt.
 
"Hvis vi kan hjælpe Lolland, så vil vi selvfølgelig gerne det. Der er jo ikke noget hemmeligt i den måde, som vi har gjort tingene på," siger han.
 
Også Fredensborgs it-chef, Flemming Lauemøller, er uforstående over for den manglende kontakt.
 
"Det har ikke noget på sig. Tværtimod. Vi har forsøgt at kontakte dem og undret os over, at de ikke har kontaktet os, da de skulle beslutte, om de ville lave samme løsning som vores. Vi har jo som bekendt en del erfaringer med det," skriver han i en mail til Computerworld.

Læs også:
 
Citrix-system dumper til skole-eksamen med et brag

It-chef efter eksamens-kollaps: Dybt urimeligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere