Artikel top billede

Apple vil have mindre SIM-kort

Apple foreslår ny standard til mindre SIM-kort. Men mindre SIM-kort kan give problemer for operatørernes planer om near field communication.

Computerworld News Service: Apple har foreslået en standard for nye, mindre SIM-kort i et forsøg på at frigøre mere plads i fremtidige smartphones.

Forslaget fra Apple blev indgivet i sidste uge ved et møde i den tekniske komite Smart Card Platform under European Telecommunications Standards Institute, fortæller en talsperson. Indtil videre er der ikke taget beslutning angående dette forslag.

Hvis ETSI accepterer Apples forslag til en branchestandard for et nyt SIM-kort i miniatureformat, kan producenterne begynde at producere efter denne nye standard fra slutningen af året.

Men før det sker, er medlemmerne af ETSI, hvilket inkluderer repræsentanter for både regeringer og den private sektor, nødt til at nå til enighed om de tekniske detaljer. Hvis det i første omgang ikke lykkes, vil det tage længere tid, påpeger ETSI.

Der skal i dag være plads til så mange forskellige ting i en smartphone, så alt der kan gøres for at spare plads er godt, siger Carolina Milanesi, der er analysedirektør hos Gartner.

En del af Apples motivation bag det nye SIM-kort kan være at vise, at virksomheden formår at deltage i udviklingen af standarder til mobiltelefonmarkedet og ikke bare vil gøre alting på sin egen måde, vurderer hun.

Mindre SIM-kort vil dog give kompatibilitets-problemer.

Operatørerne planlægger eksempelvis at putte near field communication-teknologi (teknologi, der anvendes til mobil-betalinger) i kortene.

Mobil tegnebog

At have NFC på SIM-kortet i stedet for integreret i selve telefonen vil gøre det lettere for folk at beholde deres mobile tegnebog, når de køber en ny telefon, lyder argumentet fra teleselskabet Orange.

Sidste år offentliggjorde en gruppe operatører og leverandører ført an af brancheorganisationen GSM Association en arbejdsgruppe til undersøgelse af, hvordan SIM-kort i andre enheder end telefoner kan programmeres og aktiveres via fjernadgang.

Målet er at gøre det lettere at give mulighed for mobilt bredbånd til andre produkter end telefoner og bærbare heriblandt kameraer, medieafspillere, GPS-navigatorer, e-bogslæsere og intelligente elmålere, oplyser GSMA. Det forventes, at enheder med de nye SIM-funktioner vil komme på markedet i 2012.

I februar oplyste GSMA, at arbejdsgruppen var færdig med markedskravene og havde præsenteret resultaterne af dens analyse til ETSI.

SIM-kortet er stadig en uudnyttet ressource og kan gøres mere intelligent, mener Milanesi. Men flere funktioner på SIM-kortet kan også placere en højere grad af kontrol i hænderne på operatørerne, påpeger hun.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere